Malmö triathlon -tävlingen som inte gick som jag hade tänkt mig!

Malmö triathlon blev tävlingen som inte gick som jag hade tänkt mig! Jag skulle debutera på olympiskdistans och göra ett bra resultat men det hela slutade i mitt första DNF förutom då i Schweiz när tävlingsledningen bröt tävlingen.  Tävlingen har bytt plats från Västra hamnen till Posthusplatsen vilket jag tycker är bättre eftersom banan är bättre nu speciellt simningen men även cykeldelen är bättre nu tycker jag så jag hoppas att tävlingen stannar kvar där.

Men det blev en DNF för mig och om jag ska vara ärlig så kom det kanske inte helt överraskande för mig. Jag hade varit lite seg i veckan och fick bryta simpasset på onsdagen och löppasset på torsdagen gick i 5:00  min/km och då kämpade jag. Men det började bli bättre och när jag vaknade på söndagen kände jag mig bättre så jag trodde det skulle vara lugnt! Men det var det inte allt kändes tung simningen gick trögt och även cykeldelen gick tungt och jag hade inte någon kraft (kanske för att jag cyklat 1 pass på 12 dagar) men sen när jag började löpa började jag få lite svårt att andas och jag tror jag höll typ 3:55 min/km men det kändes som om jag sprang på 3:25 min/km så efter 2 km tog jag det smarta beslutet att bryta. HAde detta varit min a-tävling hade jag fortsatt men nu var det en träningstävling och då riskerar jag inget men vad kan jag ta med mig då?

Mina växlingar gick bra även om jag hade en dålig plats!

Skorna med gummiband funkade bra och även att hoppa av som Brownlees gör (benet över toppröret) fungerade bra!

En dålig dag cyklar jag fortfarande bra 1:04:30 på en regnig och hal bana vilket är bra! Nu hade jag cyklat snabbare än vinnare Stefan även om jag hade haft en super dag men jag är nog runt 1:03 tror jag nog jag är god för i torra förhållanden.

Det som var lite sämre var att jag måste bli snabbare i vattnet på dessa korta distanser då det är svårt att ta igen tappad tid!

Jag vet inte riktigt hur jag ska göra med nutritionen på en olympisk det ligger där på gränsen. En sprint behöver jag inte tillföra något men på olympisk är det nog ett gränsfall.

 

Nu blir det Helsingborg triathlon på söndag och revansch! Nu ska jag försöka klara min första olympiskdistans triathlon!