Nu är det bara dagar kvar till vi åker till Poznan!

Nu är det bara några dagar kvar tills dess att jag och familjen åker till Poznan. Det ska bli riktigt skönt att åka på lite semester och det ska bli kul med att tävla även om jag har haft svårt att hitta det där riktiga suget i år känns det nu kul! De sista hårda passen är nu gjorda och dagen efter Malmöloppet så körde jag 100 km cykel med tävlingsdräkt, tempohjälm och all annan utrustning som jag hade tänkt tävla med i Poznan. Passet gick bra och jag kände mig stark trots en ganska besvärlig kantvind men siffrorna blev bra!

Om jag lyckas cykla runt 38 km/h i Poznan hoppas jag att det kommer gå fort men det gäller att ha benen kvar för att löpa efteråt. Jag siktar nog på att försöka löpa på runt 4:10 tempo även om jag i vintras hade som mål att försöka hålla under 4:00 tempo så är jag helt enkelt inte där nu men kanske i slutet på sommaren! Jag funderar lite på om jag ska chansa/riskera lite mer i Poznan och verkligen köra hårt på cykeldelen och se vart jag hamnar. Skillnaden att hålla 37 km/h eller 38 km/h blir faktiskt över 4 minuter sen inför löpningen och att springa 4 minuter snabbare är svårt men då gäller det att inte explodera på löpningen om man trycker på hårt!

Jag följde upp detta passet med ännu ett bra tempopass i torsdags där jag efter en lång dag med fiske cyklade lite snett och hamnade på nya vägar där jag cyklade förbi min klubbkamrat Fredrik Krantz som tipsade om en temporunda som jag testade och även det gick bra. I efterhand såg jag att jag hade kört på så pass bra med watten som jag bara har gjort inne och på racern (jag klarar av att cykla hårdare inne då jag inte behöver tänka på trafik, vind, sittställning osv).

 

 

 

 

 

 

Nu blir det en lite lugnare vecka med en lugn cykel idag och imorgon ska jag och en arbets kamrat upp till Helsingör och se EM och löpa en runt och heja! Lite simning till vill jag gärna få till innan avfärden även om jag tror att simning blir ganska lätt att träna i Poznan!