En intressant podcast!

Igår när jag var ute och sprang dagens sista pass lyssnade jag på en bra podcast om träning. Den har lite av min träningsfilosofi (min nya filosofi) och mycket av vad Joe Beer säger känner jag igen med. Kortfattad kan man säga att många tränar för hårt vid fel tidpunkt på året och jag känner igen mig i mycket av det han säger! Det var egentligen först förra året när jag hade Christian Malmström som tränare som jag ändrade mitt upplägg och även om det tog emot så följde jag hans schema.

Tidigare år kunde jag köra en massa hårda intervaller under vintern speciellt på trainern gillade jag att köra korta superhårda pass (45-60 minuter) men förra året var nästan alla de passen borta från schemat och även om jag var tveksam till att inte köra tre Sufferfestpass i veckan så följde jag det och det var nog första året som jag inte kände mig stark som björn och snabb som en örn i april. Något jag annars har känt flera år efter att ha kört ganska hårt inne kommer man ut i mars/april och sen har jag upplevt.

Nu ska man förstå att jag har hårda pass men nu undre vintern är de inte speciellt många eller långa. Självklart svarar man olika på träning och det finns säkert lika många som har haft precis motsatt effekt så jag säger inte att detta är en total sanning för alla! Men för mig och förra året märkte jag stor skillnad när jag gav mig själv tid att bygga en ordentlig bas och inte stressa sönder mig.

Podcasten kan man hitta här:

http://cyclingtimetrialpodcast.com/2017/01/92-coach-joe-beer-using-hard-workouts-effectively/

Vad tycker ni? Lyssna gärna på podcasten!