Sövde triathlon-tävlingsberättelsen

Sövde triathlon var andra tävlingen på två dagar och som jag skrev i förra inlägget var tanken först att jag skulle köra en sprint men frun och jag skiftade distans med varandra och hon körde sprinten och jag ställde upp i medeldistansen (1,9 km simning, 90 km cykel och 21,1 km löpning). Vi hade ordnat så att mina föräldrar passade barnen så de kom hem till oss vid 06:30 på söndagsmorgonen och jag och Hanna packade våra saker i bilen och körde mot Sövde.

Eftersom Hanna skulle starta tidigare var vi framme i god tid och hämtade våra startnummer. Det var faktiskt riktigt skönt att vara där i god tid något jag kommer att försöka vara på fler tävlingar. Mitt problem för dagen vara att baksidan på mitt vänstra lår gjorde ont det var stramt och ömt. Jag hoppades att det skulle släppa men hade gjort en plan att simma och försöka cykla sen om jag kände det minsta under löpningen skulle jag gå av direkt eller försöka få till 5 km som ett bra träningspass.

Jag gick runt lugnt och skönt i växlingsområdet och allt kändes bra förutom låret. Det blev en kort uppvärmning i vattnet sen ställde jag mig på en bra plats och starten gick bra men sen börjar det efter ganska exakt 3 minuter och 20 sekunder får jag kramp i baksidan på vänster lår och jag får panik men lyckas sträcka ut låret och kan efter några sekunder simma vidare och under simningen får jag två ordentliga krampkänningar till men efter 38:46 kommer jag upp ur vattnet och det var en skön känsla men det är min sämsta simtid någonsin med en god marginal med. Det var visserligen tuffa förhållanden Men inte så tuffa så att jag skulle simma 6 minuter långsammare än förra året.

Tanken i växlingsområdet var helt enkelt: Faaaan också! Nu får jag jaga så gott jag kan. Ut på cyklingen var jag nummer 54 men jag börjar plocka placeringar fort och den tuffa banan och vinden är egentligen till min fördel även om det kanske inte är så roligt så passar den mig ganska bra den är kanske lite för backig för min vikt men annars passar den mig bra.

Om jag ser till hela cyklingen är jag nöjd jag kom ut som nummer 54 och kom in till växlingsområdet som nummer 8 så jag hade cyklat om en hel del. Dock märkte jag att de två sista varven gick långsammare och jag hoppas lite på att det var tack vare vädret där vinden ökade allt eftersom dagen gick. Men jag tror att jag saknar lite distansträning men jag är nöjd med cyklingen. Jag sitter skönt på min nya cykel och all annan utrustning fungerar bra men det kommer lite mer om detta senare.

In i växlingsområdet och jag tar på mig löparskorna och jag har inte en aning om vilken placering jag har men jag vet att jag har minst 5 klubbkompisar framför mig så jag tror inte jag ligger speciellt bra till.

I början på löpningen går det ok och jag bestämmer mig för att inte titta på klockan utan löpa efter känsla och det går bra. Jag löper ganska jämnt med en duktig triathlet från klubben som heter Daniel även om han öppnar upp en lucka till mig på första varvet men jag kommer lite närmare på andra och slutet på andra är vi nästan helt jämna och i backen uppför i början på tredje varvet gick jag på ganska hårt och jag kände att jag kunde öka farten. Det var lite som om jag kommit in i andra andningen. Resten utav löpningen flyter på bra och jag känner mig starkare och starkare och när jag kommer i mål som 6:e man så visst är jag trött men jag hade gärna löpt ett varv till. Löpningen gick på 1:31:50 men det bästa för mig var att jag löpte andra halvan snabbare än första delen och sista varvet gick snabbast av alla för mig.

Jag kom i mål på 4:45:25 och nu inser jag att även detta blev ett långt inlägg därför kommer jag att göra ett med lite lärdomar och saker jag ska ta med mig inför andra tävlingar!

Men jag tycker att alla som genomförde Sövde medeldistansen ska ge sig själv en klapp på axeln för Sövde medeldistans är en riktigt tuff bana och om man klarar den klarar man de flesta triathlonbanor.