En vanlig dag för mig

Ibland får jag frågan om hur jag hinner träna och hur jag tränar och därför kommer detta inlägg att handla om en dag i mitt liv, nämligen idag tisdagen den 17 mars 2015! Om man ska vara helt ärlig börjar dagen redan på kvällen innan och då tänker jag på hur dags jag kommer i säng. Sömnen är viktig och jag vet att jag kommer att vakna på natten minst 1-2 gånger. Jag och frun delar upp nätterna så gott det går men ibland tar en av oss hela nätter när den ena är trött sedan tidigare.

I natt tog frun första gången när dottern vaknade och jag gick upp och tog hand om sonen som vaknade runt 04:30. Problemet när de vaknar så tidigt är att de oftast inte kan/vill somna om men det är helt förståeligt då de redan har fått många timmars sömn. Idag var en sådan morgon men frun satte sonen framför barnkanalen innan hon cyklade till stan och köpte mig lite tid så jag gick upp lite i sex. Då var frun alltså och simmade och Vilmer var vaken och pigg.

Vilmer går på förskolan 15 timmar i veckan och idag var det dags för förskola så jag fixade frukost åt oss tre. Sen börjar cirkusen med tandborstning, påklädningsritualer osv. men vi kom till förskolan lite i nio. På mitt schema idag hade jag två pass: ett lugnt på dagen och ett hårdare på kvällen (backintervaller). Första passet flöt på bra med en sovandes dotter i vagnen och det blev 9.6 km och hon sov bra för jag hann med att putsa fönstren på huset med (dock ej alla 🙂 och köra en tvättmaskin innan det var dags för lunch.

Matildalöp

Mycket mer hann jag inte innan det var dags att hämta Vilmer på förskolan. Idag passade jag på att åka och handla frukt med barnen och deras farfar efter hämtningen. Idag gick det bra att handla, det är inte alltid det gör det. 🙂 På vägen hem somnar Vilmer i bilen, något som är sådär bra då han oftast bara behöver lite sömn för att bli extra pigg på kvällen. Hemma är det dags för mellis och sedan börjar jag på maten som jag försöker få färdig tills frun kommer hem ca kl 17:00. Tanken var jag skulle ut och köra mitt andra pass direkt men så blev det ju inte. Trött och lite hungrig satt jag med när de andra åt och bytte om efteråt och sen la jag mig på soffan i 10 minuter och laddade batterierna.

Det är här den mentala kampen är som störst. Visst är jag lite trött i benen men det är i huvudet det verkliga kampen pågår. Men efter en kort överläggning så tar jag mitt förnuft tillfånga och beger mig ut mot Oxiebacken där jag kör mina långa backintervaller (backen är runt 700 meter lång). Det är fyra stycken jag ska köra och visst fixar jag det även om man tycker att tre stycken ju är ganska bra.

hjärta

Detta är alltså en vanlig dag när jag är föräldraledig, vilket är 2-3 dagar per vecka. Frun jobbar tre dagar i veckan så vi delar på ledigheten just nu. En annan dag får jag skriva om hur min dag ser ut när jag jobbar och hur jag får till träningen då.

Nu sitter jag här och skriver detta inlägget trött men mätt och ganska glad är jag. Dock lovade jag frun massage något som jag inte vet varför men jag får ju hålla mitt löfte!