Planering planering och planering!

Det är en viktig del utav min träning kanske till och med den viktigaste. Det är främst tiden jag tänker på för tid är något de flesta utav oss har för lite av men har vi egentligen det? Enligt mig handlar mycket om prioritera.
När jag planerar träningen går de sakerna som är viktigare först som till exempel familjen. Ska jag vara ärlig hade det varit mycket enklare att genomföra all träning om man hade levt själv utan barn men min familjen är det som ligger absolut närmast mitt hjärta och jag skulle aldrig vara utan der. Det är därför jag aldrig kör riktigt långa pass (cykelpass på 4-6 timmar) eftersom jag får dåligt samvete när jag är borta på en ledig dag för att träna. Nu tror jag inte frun hade sagt något men det känns bara fel för mig så därför kör jag inte de passen eftersom jag inte mår bra utav de.
I min planering gäller det att ta vara på tiden därför kommer jag till exempel vara i poolen på Aq va kul 06:00 imorgon för att hinna med att simma innan jobb. Som de flesta kanske vet eller läst i kanten på sidan så arbetar jag som brandman och visst har vi fystid på jobb men om man tror att det enda vi gör på jobb är att väntar på larm och tränar då har man en helt sne bild över vår verksamhet. Vi får 60 minuter fystid per arbetsdag och det är super men det räcker inte till min träning och man går aldrig ”säker” på jobb och verksamheten styr över fystiden. Därför försöker jag att uttnyttja tiden till och från jobb och lunchen för att ha träningen klar när jag kommer hem.
Men ibland är jag hemma med barnen när frun jobbar och hur löser jag det då? Det gör jag inte när bägge barnen är hemma! Då får träningen vänta men när Vilmer går på förskolan går det att lösa genom att träna när dottern sover middag. Det har jag till exempel gjort idag. Jag förberedde trainern och tog på mig träningskläderna imorse gav barnen frukost och gick och lämnade Vilmer på förskolan och på vägen hem somnade Matilda i vagnen så när vi kom var det bara att köra igång direkt. Idag blev det ett ganska hårt trainerpass som kallas medium och som jag har hämtat från ”Macca” och han rekommenderar passet som ett grundpass vilket jag har på schemat idag!

image
Babyvakten står på i bakgrunden!

80 minuter senare är jag klar och redo för dagen!