Några lugnare veckor!

Nu är säsongen slut och det är dags för några veckor med lite lugnare träning och bara ta det lugnt. Oftast så behöver min kropp ingen lång vila men huvudet behöver det. Det farliga med hösten är att man går på träningen för hårt för att förbättra sina resultat till kommande år men det är viktigt att gå tillbaka och titta på resultat, träningsdagboken och ge både kroppen och huvudet tid att återhämta sig.

Personligen brukar jag göra saker lite olika saker som jag normalt inte gör under säsongen. En sak är innebandy på jobb det gör jag inte på våren eller sommaren för skaderisken är för stor men det är riktigt roligt! Det blir även mer styrketräning och det är något jag egentligen skulle vilja träna mer under hela året men man får prioritera den tid man har.

Nu under den lite lugnare tiden har jag även passat på att göra lite små ingrepp som jag inte gjort under säsongen för att jag inte skulle förstöra tävlingssäsongen. Egentligen är det inte klokt att en hobby styr det men nu har jag efter ett besök hos en specialisttandläkare flera stygn i munnen men en bättre tand och idag var jag och tog bort ett födelsemärke som jag var orolig för eftersom det fick mycket sol på sig under träning och tävling. Nu blir det några veckor utan simning sen får jag se hur jag lägger upp det men jag börjar få en tydlig plan!