Nytt världsmästerskap och denna gång på min favoritdistans!

Till helgen är det VM på halv Ironman eller 70.3 som det  (efter antalet miles) och det kommer att bli en mycket rolig tävling att följa! Anledningen är att det finns så många som kan vinna på sprint och olympiskdistans har vi bröderna Brownlee och Gomez som vinner 90% utav tävlingarna och skulle de missa är Mola oftast där och på damernas sida måste Gwen Jörgensen ligga 90 sekunder efter för att det ska bli spännande annars vinner hon oftast. På Ironmandistansen är det sällan spännande då det oftast är ganska klart vem som kommer att vinna i slutet på cyklingen eller början på löpningen. Visst händer det att det blir super spännande lopp på VM men bland herrar var det 2010 Macca vs Raelert som det senast var en riktigt bra kamp.

Macca vs Raelert

Men på 70.3 distansen är det mycket öppnare! Det finns 10 riktigt starka kort på både herr och damsidan som kan ta hem det utan att man blir överraskad. Jag tycker även att det är roligt att Gomez ska försöka dubbla och ta ännu en mästerskapstitel. Det pratas en del om den olympiska guldmedaljören Jan Frodeno men man ska ha klart för sig att på olympiskdistans har Frodeno inte haft en chans mot Gomez de senaste åren och det ska bli väldigt intressant att se de mötas igen. Släng sen in en Kienle som jag hoppas gör en monstercykling som han gjorde i Vegas.

Kienle visar hur man gör!

Kienle kan dessutom löpa fort han gjorde halvmaran på 1:15 i Vegas och det var ingen lätt löpning men jag tror Gomez kan gå ner mot 1:11 kanske även 1:10 men lite beror på hur sliten han är efter förra helgen.

På damernas sida är det även där super jämnt men jag hoppas nog att Melissa Hauschildt tar hem det! Det ser ut som om hon springer ett 400 m lopp när hon löper! Jag varnar lite för Daniella Ryf som kan överraska!

Själv tog det en vecka efter det att Vilmer började på förskolan tills det att jag blev sjuk. Nu har jag varit förkyld och hängig sedan söndags kväll och det är verkligen skönt att jag bara har en sprint inplanerad på söndag och inte en halv Ironman för då hade jag varit ytterst tveksam till start! Nu får jag en vecka till att bli frisk och förhoppningsvis köra några pass!