Lundaloppet-tävlingsberättelsen!

I lördags löpte jag Lundaloppet och även om jag inte kände mig helt fräsch så bestämde jag mig för att tävla. Dagarna innan hade jag inte mått speciellt bra utan jag hade känt mig väldigt trött men det var inget som hindrade mig.

Jag tog tåget från Oxie till Lund för att hämta min nummerlapp innan starten och allt flöt på bra. Jag hade min nummerlapp i god tid och uppvärmningen gick helt ok. Vid starten ställde jag mig lite bakom eliten runt 35 minuters skylten men jag visste att några 35 minuter skulle det inte bli! Jag hoppades att slå mitt personliga rekord på 36:30 men var inte säker då banan inte är den snabbaste med 2 stigningar (Lundaloppet är en två varvs bana).

Jag kom bra iväg i starten och rusade inte iväg vilket är ganska vanligt och jag har själv gjort det tidigare men lyckades hålla mig lite kall. Första kilometern gick på runt 3:20 och det är i snabbaste laget. Jag visste att efter cirka 2 km skulle det komma en stigning där man skulle tappa tid men min tanke var att kontrollerat försöka ta backen och jag tycker jag lyckades bra bägge gångerna dock kunde jag inte tjäna in tiden på vägen ner men det brukar jag aldrig kunna.

I slutet på första varvet löper man genom de centrala delarna utav Lund eller egentligen går hela loppet i centrala Lund men publiken fanns mest i de allra mest centrala delarna. Känslan i kroppen var bra och farten kändes hård men under kontroll. Det var egentligen inte förrän jag skulle upp för baken på andra varvet som jag verkligen började tycka att det var tufft men när man väl kom upp gick det bättre nerför och allt kändes bra tills dess att jag var nära att bli påkörd utav en buss.

10171754_10152108812781538_2351034919265237760_n

Men nöjd kunde jag öka mot slutet och passade även på att ta en bunke tidningar cirka 400 m innan mål och därmed vinna två luftballongsfärd presentkort.

Jag kom in i mål på 36:23 och ett nytt personligt rekord! Lite statistik visar att jag löper bättre på slutet om man tittar på placeringar. Men jag är nöjd med min insats men jag kan löpa snabbare och det kommer jag försöka göra när det är dags för Malmö Milen!

lundaloppet2