Hej allihopa!

Hej!

Mitt namn är Rasmus Sellehed och jag har fått äran att börja blogga här! Dagens inlägg blir en kort introduktion utav mig och vad min blogg kommer att handla om.

Jag är uppvuxen i Oxie utanför Malmö och ungdomsåren bestod som många andra ungdomar utav traditionella idrotter som fotboll och handboll. Jag spelade fotboll till dess att jag var 22-23 år gammal men till slut tyckte jag inte det var roligt och jag slutade. Det blev några år med lite till ingen träning men till slut började jag träna på gym och träningen kom igång igen. Ungefär samtidigt så läste jag SMO (Skydd Mot Olyckor) ute vid Räddningsverket i Revinge med mål att bli brandman. Efter 2 års studier fick jag jobb vid Räddningstjänsten Syd och vid introduktionen träffade jag en instruktör som sa att han höll på triathlon. Jag var osäker på vad triathlon var och fick svaret att det var när man simmade, cyklade och till sist löpte. Nyfiken som jag var frågade jag vilka distanser det var och jag trodde att han skämtade när han sa att de tävlingarna han körde var 3,8 km simning, 180 km cykling och som avslutning löpte man ett maraton (42 km).

Samma kväll satte jag mig framför datorn för att se om det verkligen kunde stämma och började leta efter information om triathlon. Jag fann mycket information och det var skönt att få reda på att Ironmandistansen var långt ifrån standard då det fanns tävlingar där man simmade 400 meter, cyklade 20 km och sedan löpte 5 km. I slutet på 2009 gjorde jag min första triathlontävling i Kalmar på just distansen 400 meter simning, 20 km cykling och 5 km löpning och sedan dess är jag fast!

Nu snart 5 år senare tycker jag fortfarande att det är lika roligt med triathlon! Men mitt liv ser inte likadant ut som det gjorde för fem år sedan. Lägenheten i Malmö är utbytt mot ett hus i Oxie där jag bor med min underbara fru och vår lille son som snart ska fylla tre år. I vår kommer familjen att bli större då vi väntar på vårt andra barn. I min blogg är tanken att man ska kunna följa mig och mitt pysslande med familj och träning! Jag hoppas på en trevlig resa tillsammans!