Skåneveckan för psykisk hälsa, och saknaden efter ett älskat djur.

Idag fann vi vår älskade katt  Einstein död.
En liten älskad individ finns inte mer. Han kanske inte tog så mycket plats rent fysiskt men han har lämnat ett stort hål i våra hjärtan. Mannen som fann Einstein, och visade mig till platsen där han låg, visade sig ha en kattunge till salu. Huruvida det var ödet eller ej vågar jag inte sia om men nog känns det som att det var meningen allt. Just nu busar Prinsessan Einstein, fjorton veckor, i soffan. Mitt i sorgen får hos oss att le.

prinsessan-einstein

Idag glömde jag också mitt bankomatkort i en parkeringsautomat.
Inte så lyckat med tanke på att jag ska på en tjänsteresa till Linköping torsdag till fredag. Upptäckte det när jag stod på stora livsmedelsaffären och skulle betala. Kul sörrö.
Men ja, det är värdsliga ting. Kortet är spärrat och jag försöker tänka att morgondagen kommer att bli mycket bättre.

Apropå morgondagen så ska jag faktiskt föreläsa i Staffanstorp imorgon kväll.
Det var länge sedan nu och det ska bli så roligt. Föreläsningen är en del av Skåneveckan för psykisk hälsa vilket är ett så viktigt initiativ. Jag hoppas att så många som möjligt tar chansen att lära sig mer om psykisk hälsa genom att gå på någon, eller några, av de evenemang som anordnas under veckan.

Nu har jag en liten katt på tangentbordet.
Hon är ett riktigt yrväder. Passar så perfekt i vår yrvädriga familj.
Hur det blir med sömnen inatt återstår att se. Förhoppningsvis däckar hon snart, för jag känner starkt att jag har behov av sömn snart. Väldigt snart.

Fridens liljor!

Lisa Aronsson-Höglund
”Många tror att jag hela tiden måste skrika könsord och göra obscena gester”
Namn: Lisa Aronsson-Höglund
Ålder: 42 år
Bor i: Hässleholm
Mer: Har flera neuropsykiatriska funktionsnedsättningar, bland annat tourettes syndrom. Sover oftast fyra timmar per dygn. Kopplar av genom att umgås med familjen, blogga, skriva dikter eller påta i trädgården.
När en fd chef sa till mig ”Berätta inte att du har adhd så blir du tagen på allvar" så bestämde jag mig för att börja berätta på allvar....