Ljus och fulla väskor.

Det är sommar.
Lov.
Semester.
Jag, Bönan, Storebror och Solskenet anlände till Hudiksvall redan dagen innan midsommar. Elkabeln till min dator har dock nyligen anlänt, tillsammans med Pontus. Hur nesligt det än var att ha en strömlös dator i väskan så måste jag säga att jag ändå är rätt stolt över att jag lyckades få med mig allt annat. Tiden var rätt knapp. Orken likaså. Och ändå fick jag med mig allt. Utom elkabeln.

blogg lisa

Fick dessutom med mig lite mer än det nödvändiga.
Tenderar att bli så när jag packar. Det är ju så #&%¤(! svårt att packa lagom mycket.
Hur uppskattar man hur många par strumpor det kommer att gå åt liksom? Eller hur många brallor. Tröjor…
Jo, det finns tvättmaskin i Hudiksvall men tänk om en inte riktigt har lust att tvätta regelbundet när en har semester. Eller om det blir elavbrott. Eller myggstopp i fläktsystemet. ”Bäst att ta med några extra klädesplagg. Bättre för många än för få.”
Vem vet. Liksom.

Varje år kommer jag hem från semestern med åtminstone tre ombyten jag inte använt.
Jag är snart fyrtioett-och-ett-halvt.
Resignerar och accepterar att jag är dömd till ett liv fyllt med onödiga prylar i resväskan. Känns inte så farligt egentligen. Kunde ju ha varit värre.

På tal om inget så är klockan 22:33 i skrivande stund.
Ute är det ljust.
Det nattliga hälsingeljuset är sannerligen magiskt den här årstiden.
Ljuvligt och underbart.
Och lite irriterande.
Allra helst för människor som jag, människor som har ”lite” svårt att somna om kvällarna.
Men ja. Vad gör väl det.
Jag har semester.
Fatta.
Jag har semester!

Fridens liljor, hörni.
blogg å

Lisa Aronsson-Höglund
”Många tror att jag hela tiden måste skrika könsord och göra obscena gester”
Namn: Lisa Aronsson-Höglund
Ålder: 42 år
Bor i: Hässleholm
Mer: Har flera neuropsykiatriska funktionsnedsättningar, bland annat tourettes syndrom. Sover oftast fyra timmar per dygn. Kopplar av genom att umgås med familjen, blogga, skriva dikter eller påta i trädgården.
När en fd chef sa till mig ”Berätta inte att du har adhd så blir du tagen på allvar" så bestämde jag mig för att börja berätta på allvar....