Avkastning!

”Har jag verkligen ADHD?”, brukar jag tänka emellanåt.
Jag är ju rätt bra på att få saker uträttade, och jag tappar sällan bort saker.
Jag är faktiskt rätt ordningsam, ärligt talat.
Inte heller har jag kort stubin. Jag har faktiskt väldigt lång stubin. Så vida det inte gäller pantade bilförare eller apparater som inte fungerar det vill säga.
”Har jag verkligen ADHD? Eller gjorde de ett misstag då de satte den diagnosen på mig?”

brasa

Men så tänker jag lite till.
I flera månader hade jag minutiösa listor, som jag prickade av efterhand, för att överhuvudtaget få med mig något av vikt när jag lämnade hemmet om mornarna.
Jag tränade också mycket mycket medvetet på att alltid lägga saker på samma plats…och plötsligt en dag funkade det. Plötsligt låg det jag sökte där jag trodde att det skulle ligga.
Jag skaffade en plånbok så att jag alltid skulle behöva leta efter mina bankomatkort, och jag lärde mig tänka att livet är för kort för att lägga tid på att reta sig på småsaker. Och framför allt började jag ställa alarmen på mobiltelefonen för att minnas saker.

Jag har ansträngt mig.
Kämpat.
Idag behöver jag inga nedskrivna listor, för listorna finns i mitt huvud.
Och med ens inser jag…

…det lönar sig att kämpa, det gör det faktiskt.

Önskar er alla en härlig Valborg.
Fridens liljor!

Full fräs...
Full fräs…
Lisa Aronsson-Höglund
”Många tror att jag hela tiden måste skrika könsord och göra obscena gester”
Namn: Lisa Aronsson-Höglund
Ålder: 42 år
Bor i: Hässleholm
Mer: Har flera neuropsykiatriska funktionsnedsättningar, bland annat tourettes syndrom. Sover oftast fyra timmar per dygn. Kopplar av genom att umgås med familjen, blogga, skriva dikter eller påta i trädgården.
När en fd chef sa till mig ”Berätta inte att du har adhd så blir du tagen på allvar" så bestämde jag mig för att börja berätta på allvar....