Solskensshopping

Jag hade shoppinghjälp på stora matvarubutiken idag.
Lydia satt mest och charmade våra medshoppare med stora leenden, men Solskenet…han hjälpte mig att hämta matvaror.
Jag tittade efter honom, när han marscherade iväg i bland hyllorna. Med hörlurar på huvudet gick han iväg med bestända steg, orörliga axlar och blicken i backen.
Han gillar inte att möta okända människors blickar så därför undviker han dem. Händerna knäpper han framför magen, eller så låter han armarna hänga rakt ner. Och så hoppas han att så få som möjligt lägger märke till honom.

Världens bästa solsken.
Världens bästa solsken.

Jag tänker ibland att man rätt tydligt kan se att Solskenet inte är en dussinmänniska.
Man ser att han är unik.
Det är ju onekligen lite oflyt för en kille som allra helst inte vill märkas.
Jag hoppas att han en dag kan känna sig bekväm med att inte vara en sådan där intetsägande kopia som smälter in i mängden. För han är, i sanning, en människa som man ska vara tacksam över att få känna. Hans sätt att vara, och tolka världen, lär oss saker varje dag. Och hans underfundiga humor är helt makalöst ljuvlig.

Jag oroar mig ibland, över hur det ska bli den dag jag inte finns.
Vem ska då påminna Solskenet om allt han behöver göra? Och om allt han behöver minnas?
Det är då jag får påminna mig själv om att mina tankar lurar mig…
…för jag förväxlar rädslan över att lämna mina älskade barn med rädslan över att de inte ska klara sig utan mig.
Självklart kommer de att klara sig utan mig, allihop.
De är starka härliga ungar, som växer upp till starka härliga vuxna. De kommer att klara sig finfint.
Och Solskenet, ja…få är så plikttrogen som han. Självklart kommer han att klara sig alldeles ypperligt.

Men nu är det dags för en chokladbit, hörni.
Vi hörs.

Lisa Aronsson-Höglund
”Många tror att jag hela tiden måste skrika könsord och göra obscena gester”
Namn: Lisa Aronsson-Höglund
Ålder: 42 år
Bor i: Hässleholm
Mer: Har flera neuropsykiatriska funktionsnedsättningar, bland annat tourettes syndrom. Sover oftast fyra timmar per dygn. Kopplar av genom att umgås med familjen, blogga, skriva dikter eller påta i trädgården.
När en fd chef sa till mig ”Berätta inte att du har adhd så blir du tagen på allvar" så bestämde jag mig för att börja berätta på allvar....