Är du dum eller?!

”Jag har alltid sagt negerboll, så därför tänker jag fortsätta med det. Jag är inte rasist, det är ju sååååå löjligt att bli sur över att jag säger negerboll. Jag menar…jag blir inte sur när någon säger ”vitlök” bara för att jag är vit. Och dessutom är jag halvfinsk, men jag blir inte kränkt över att människor säger ”finska pinnar”. Löjligt.”

Följande är hämtat ifrån en diskussion i ett nätforum.
Och faktum är att kvinnan som skrev ovanstående fick medhåll av förvånansvärt många.
Men jisses.

HALLÅ;
– Bara för att man alltid gjort någon innebär det inte att det per automatik är rätt! Vilket samhälle hade vi levt i om vi alltid gjorde som vi alltid gjort? Vi hade knackat ihjäl renar med flintastenar…typ.
– Vare sig ordet vit eller ordet finsk är negativt laddade.
– Ordet neger har använts nedvärderande om en stor grupp människor, som i många många år har förtryckts och utnyttjats.

HUR SVÅRT KAN DET VARA ATT FÖRSTÅ?!

Så…det var dagens kräk. Nu ska jag återgå till att ta hand om en febrig liten brutta.

Trevlig lördag, hörrni!

20131123-143803.jpg
Liten sjuk tjej <3

Lisa Aronsson-Höglund
”Många tror att jag hela tiden måste skrika könsord och göra obscena gester”
Namn: Lisa Aronsson-Höglund
Ålder: 42 år
Bor i: Hässleholm
Mer: Har flera neuropsykiatriska funktionsnedsättningar, bland annat tourettes syndrom. Sover oftast fyra timmar per dygn. Kopplar av genom att umgås med familjen, blogga, skriva dikter eller påta i trädgården.
När en fd chef sa till mig ”Berätta inte att du har adhd så blir du tagen på allvar" så bestämde jag mig för att börja berätta på allvar....