Polare, barnvagnar och grillat

Ute skiner solen. Jag och bruttan har redan tagit en promenad idag, men ytterligare en promenad känns oerhört lockande. Kanske får vi med oss Pontus denna gång. Han har suttit med näsan i datorn och jobbat. Storebror kunde inte följa med oss för ja…han sov. Och Solskenet har inte heller haft tid för oss då han har en kompis här idag. Det känns…ljuvligt fanstastiskt underbart härligt. Igår var Solskenet hos kompisen, och idag kom kompisen hit. Tänk så härligt det är med tåggången här nere i Skåne. På några minuter når de varandra, trots att vi bor på åtskilliga mils avstånd.

Skrikhalsen väckte Solskenet imorse. Och när han väl var uppe...ja, då somnade hon sött. Buse!
Skrikhalsen väckte Solskenet imorse. Och när han väl var uppe…ja, då somnade hon sött. Buse!

För övrigt har jag betalt räkningar med en hand, allt medan jag kört bruttan i vagnen fram och tillbaka över mattkanten med den andra.
Bruttan sover väldigt gott när det rör på sig, eller när hon får ligga i famnen. Lägger man henne på en stilla död yta så vaknar hon inom fem minuter. En riktig liten chimpansunge är det. Och även om det ibland kan kännas frustrerande att hon vägrar sova själv så vet jag ju hur oerhört kort denna tid är. I ett huj är hon halvvuxen, huga.

Storebror höll bruttan igår så att mamma och pappa också fick lite grillat i magen...
Storebror höll bruttan igår så att mamma och pappa också fick lite grillat i magen…

Vi invigde grillen igår. Attans så gott det var. Storebror gav grillköttet en 8 1/2:a-9:a på en 10-gradig skala, vilket man väl får anse vara med beröm godkänt. Vad som drog ner poängen från toppen var tydligen att jag lyckats bränna köttet lite i kanterna. Ja, vad är väl en bal på slottet… 🙂

FYND...inklusive sittdel och åkpåse! :)
FYND…inklusive sittdel och åkpåse! 🙂

Utöver grillandet så fyndade vi också. Vi köpte barnvagn för femhundra kronor.
Vi har redan en barnvagn vi är mycket nöjda med, men då den har små hjul fram fungerar den dåligt på sämre vägar…och ja, bor man på landet så finns det gott om sämre vägar. Följaktligen har vi varit på jakt efter en barnvagn med ordentliga gummihjul, och igår fann vi den. 500 kr, för en fullt fungerande vagn. Det kallar jag fynd.
Den andra vagnen köpte vi också begagnad. Varför betala en massa tusenlappar för en vagn när man kan hitta en fullt fungerande vagn för en bråkdel av det priset. Känns oerhört onödigt, såväl ekonomiskt som med tanke på miljön, att köpa ny bara för att. Tänk så många vagnar som redan är tillverkade och hela..varför bidra till sopberget mer än nödvändigt?

Tänk…när grabbarna var bebisar skulle jag absolut ha nya vagnar, trots att jag vid den tiden levde rätt knapert.
Den första vagnen betalade mina snälla föräldrar, och den andra betalade jag med semesterkassan. Att ha ny fin vagn kändes väldigt viktigt av någon anledning. Idag när jag, rent ekonomiskt, inte har några bekymmer att betala för en ny vagn skulle jag aldrig kunna tänka mig att köpa en ny. Är inte det märkligt?

Nä, nu vaknade bruttan här.
Vi ses imorgon, hörrni

Lisa Aronsson-Höglund
”Många tror att jag hela tiden måste skrika könsord och göra obscena gester”
Namn: Lisa Aronsson-Höglund
Ålder: 42 år
Bor i: Hässleholm
Mer: Har flera neuropsykiatriska funktionsnedsättningar, bland annat tourettes syndrom. Sover oftast fyra timmar per dygn. Kopplar av genom att umgås med familjen, blogga, skriva dikter eller påta i trädgården.
När en fd chef sa till mig ”Berätta inte att du har adhd så blir du tagen på allvar" så bestämde jag mig för att börja berätta på allvar....