Snö och mutter

Jag har köpt ny mobil, inte en dag för tidigt med tanke på att den gamla funkat som den önskat det senaste året. Jag är nu alltså lycklig ägare till en sprillans ny smartphone. Den har en hel massa finesser. Glänser gör den också. Önskar jag kunde visa den..fast det vore att göra reklam, och sådan pysslar vi inte med i bloggen.
Hur som..
..allt vore frid och fröjd om mobiluslingen också gick att använda.

 

Storebror på väg mot skidåkningsäventyr

 

”Snart slutar din gamla mobil att fungera, och då börjar den nya”, sa mobilförsäljaren glatt. Och lika glatt trodde jag honom. Men aj så jag misstog mig. Inte har den nya börjat funka inte. Näpp, den ligger lugn och retslig och väser ”ingen signal” till mig. Hur är detta möjligt?
Givetvis går det hela att rätta till, men för att göra det måste jag antingen stå i telefonkö i ett par tusen år eller åka in till stan och stå i kö i affären i några hundra år. Väljer det senare alternativet. Och nej, det här är inte min cup of tea. Jag vill att saker och ting bara ska funka. Jag gillar inte krångel. Inte alls faktiskt!

Utanför fönstret är det gränsfallssnöstorm. Mycket lägligt med tanke på att Pontus och Storebror åkt till Hassela Ski Resort för att åka slalom och snowboard idag. Fick precis meddelande om att de nog måste köpa slalomglasögon om de ska kunna åka nerför backarna med öppna ögon. Så typiskt..det har varit vackert uppehåll och några klädsamma minusgrader hela veckan, men precis den dag då grabbarna bestämt sig för att åka skidor..ja, då öppnar sig himlen givetvis. Fast jag tror det blir bra ändå. De gör något ihop, och de brukar ha roligt ihop. I värsta fall får de väl hoppa i poolen istället.

Som om inte mobilkrångel och snöoväder räcker så har jag dessutom försökt redovisa skatt till skattemyndigheten, vilket är en allt igenom tråkig historia. Inte för att jag inte vill betala skatt, för det vill jag, men på grund av att skatteverkets regler är så krångliga att jag tror att till och med Einstein skulle ha kliat sig i lurvet om han sett dem. MORR!! Gav upp och mejlade dem till slut. De får hjälpa mig reda upp det hela, så det så. Basta.

Själv ska jag trotsa snöovädret och bege mig till Glada Hudik för lite shopping med mamsen. Solskenet stannar troligtvis hemma. Det här med shopping är inte hans melodi. Om det inte rör sig om datorspelsshopping det vill säga. Ska försöka få upp mungiporna och sluta gnälla..för egentligen har jag inget att gnälla över. Egentligen har jag det oförskämt bra. Sådet så.

Nu ska jag skotta fram bilen! Häpp, hörrni.

Lisa Aronsson-Höglund
”Många tror att jag hela tiden måste skrika könsord och göra obscena gester”
Namn: Lisa Aronsson-Höglund
Ålder: 42 år
Bor i: Hässleholm
Mer: Har flera neuropsykiatriska funktionsnedsättningar, bland annat tourettes syndrom. Sover oftast fyra timmar per dygn. Kopplar av genom att umgås med familjen, blogga, skriva dikter eller påta i trädgården.
När en fd chef sa till mig ”Berätta inte att du har adhd så blir du tagen på allvar" så bestämde jag mig för att börja berätta på allvar....