Om livsval..

Huvudvärken har haft ett (h)järngrepp om mig denna vecka. Det har känts som om jag haft en järnring spänd runt pannan. Fredagen var något bättre, men i helgen har huvudvärken kommit igen med ny kraft. Jag har sovit mest hela helgen.
I fredags somnade jag vid 22-tiden, och sov sedan till kl 07. Läste tidningen i trekvart och somnade sedan om. Kvart i tio klev vi upp, åt frukost och löste melodikrysset..och sedan somnade jag på soffan. Efter att ha sovit en timme raglade jag in i sovrummet och somnade om. När klockan närmade sig 15:30 väcktes jag av maken som undrade om jag inte skulle äta lite. Efter att ha ätit två smörgåsar bestämde vi att vi skulle åka in till Hässleholm och se Hypnotisören. Halvslumrande tog jag mig igenom filmen (som faktiskt var helt okej) och när vi så kom hem igen somnade jag vid 22-tiden igen. Vaknade imorse vid 10-tiden..och har sedan dess slumrat mest hela tiden. Huvudet bankar fortfarande. Frenetiskt.

Varför har jag huvudvärk?
Tja, anledningarna kan ju vara många. Kanske håller jag på att bli sjuk igen. När man är gravid har man ju nedsatt immunförsvar. Kanske hänger huvudvärken ihop med någon nerv som klämts i nacken..jag har ju trots allt en gammal whiplashskada. Eller kanske beror huvudvärken på något helt annat..stress kanske. Och känslan av otillräcklighet. Det finns ju så mycket jag vill, men som tiden inte räcker till. Tiden. Den rusar, och den bryr sig oerhört lite om allt jag skulle behöva göra för att känna mig i fas. Och hur mycket jag än försöker finns det alltid någon som tycker att jag borde prioriterat annorlunda. Vilket är helt förståeligt..eftersom deras tideräkning förmodligen inte överenstämmer med min.

Nä, jag tror trots allt att jag är ganska bra på att hantera stress, att jag är rätt bra på att prioritera och se vad jag kan, och inte kan, påverka.
Det jag däremot är urusel på att hantera är när någon lägger ord i min mun..när någon anklagar mig för något jag är oskyldig till och jag vet att jag på intet sätt kan bevisa hur fel det är. Det är den högsta nivån av frustration för mig. Orättvisor. Någon sa att jag skulle ha kallat hen för ”inkompetent”. När denne någon sa detta till mig kändes det som om någon slog mig med en knytnäve i ansiktet, som om jag fick svårt att andas. Och jag visste inte vad jag skulle svara.
Jag vet att jag aldrig någonsin skulle säga något liknande..och samtidigt vet jag att det inte finns något jag kan göra för att bevisa att anklagelsen är falsk. Detta får mig att känna panik. På riktigt.
Jag tänker mig att hen inte med vilja far med osanning, utan att hen helt enkelt hört fel/uppfattat fel. Men det förbättrar egentligen inte min känsla, snarare tvärtom. För om jag trodde att det handlade om en elak jäkel, som av ren illvilja snackar skit, så skulle jag ha mycket enklare att förhålla mig till det hela. Då skulle jag kunna strunta i det. Men nu..nu förföljer det mig. Vare sig jag vill det eller inte.

Jag tänker att jag måste välja hur jag ska förhålla mig. Kanske är det detta som ger mig huvudvärk..kanske är det känslan av oförätt som knackar hål i huvudet på mig. Och är så fallet så måste jag ju verkligen fundera ut hur jag vill att min framtid ska se ut. Kommer jag att kunna befinna mig i ett klimat där det finns människor som så fundamentalt fått mig om bakfoten..eller kommer det att tära för mycket på mig?
Fast först måste jag givetvis vara säker på att huvudvärken inte kommer från ytterligare en förkylningsbacill. Det vore ju nesligt annars. Inga förhastade beslut här inte. Näpp.

Nu ska jag sova lite till.
Fridens liljor..

Lisa Aronsson-Höglund
”Många tror att jag hela tiden måste skrika könsord och göra obscena gester”
Namn: Lisa Aronsson-Höglund
Ålder: 42 år
Bor i: Hässleholm
Mer: Har flera neuropsykiatriska funktionsnedsättningar, bland annat tourettes syndrom. Sover oftast fyra timmar per dygn. Kopplar av genom att umgås med familjen, blogga, skriva dikter eller påta i trädgården.
När en fd chef sa till mig ”Berätta inte att du har adhd så blir du tagen på allvar" så bestämde jag mig för att börja berätta på allvar....