Mejl från Gunilla Gerland

”Hej,
Några av er känner jag och några inte. Jag skriver med anledning av att franska föräldrar uppmärksammat mig på situationen i Frankrike vad gäller barn med autism. Där är psykoanalysen med dess galna idéer om att autism uppstår i relationen mellan mamma och barn, och att den ska behandlas med psykoanalys den rådande. Detta har jag känt till länge. 

I dagarna visades en fransk film, producerad av Sophie Robert, som kritiserar detta. (Se gärna filmen, den ligger här, textad till engelska). Nu planeras en stämning av Sophie Robert och analytikerna har lyckats få lagens företrädare att beslagta hennes intervjumaterial. Det är skandalöst, minst sagt och franska föräldrar till barn med autism behöver vårt stöd.
Här finns filmen:

http://www.dailymotion.com/video/xlezv3_the-wall-or-psychoanalysis-put-to-the-test-for-autism_news

Se gärna filmen, sprid länken, tryck på för att filmen ska visas t ex här i Sverige. (Även här finns några enstaka galningar som tror på dessa teorier). 

Jag har skapat en facebook-sida ”In support for French parents of children with autism”. Om ni har facebook, gå gärna in och gilla sidan, och lägg gärna länken i er egen statusrad och uppmana era vänner att gå in på sidan och gilla den. Galet eller ej så kan facebook vara en maktfaktor, lyckas man få tillräckligt många som gillar, kan till exempel media börja intressera sig för saken. Här är länken till Facebook-sidan: http://www.facebook.com/pages/In-support-of-French-parents-of-children-with-autism/192710130809193?sk=wall 

Några av kanske har bloggar, hemsidor eller liknande, om ni vill kan ni lägga en ”gilla” knapp till den här facebook-gruppen på er blogg/hemsida. Längst ner i det här mejlet finns koden och instruktionen för att göra detta.

Några av er är journalister med intresse för autism, kanske ni vill skriva något om situationen i Frankrike?

Låt oss hjälpa de franska föräldrarna (och personerna med autism) att få en förändring!

Med vänlig hälsning

Gunilla Gerland (som var med och drev den här frågan i Sverige för sådär en 15-17 år sedan)”

Lisa Aronsson-Höglund
”Många tror att jag hela tiden måste skrika könsord och göra obscena gester”
Namn: Lisa Aronsson-Höglund
Ålder: 42 år
Bor i: Hässleholm
Mer: Har flera neuropsykiatriska funktionsnedsättningar, bland annat tourettes syndrom. Sover oftast fyra timmar per dygn. Kopplar av genom att umgås med familjen, blogga, skriva dikter eller påta i trädgården.
När en fd chef sa till mig ”Berätta inte att du har adhd så blir du tagen på allvar" så bestämde jag mig för att börja berätta på allvar....