Väck baciller, väck..

Jag har nu varit sjuk i tre veckor. Visst är jag piggare nu än tidigare, men jag skulle inte gå så långt som att säga att jag känner mig pigg. För det vore en lögn.
Jag har inte haft feber i någon större utsträckning, utan ”bara” varit genomförkyld. Men när förkylningen innefattar snor i varenda bihåla, vaknätter pga hostande och en nästäppa som inget biter på så blir situationen rätt ansträngande. Min förra sjukdomsomgång stannade jag hemma i två dagar..vilket resulterade i att jag två dagar senare var mer förkyld än någonsin. Denna gång beslutade jag mig för att faktiskt bli frisk innan jag gick tillbaka till jobbet. Hoppas fortfarande på att så är fallet på måndag.

Vad finns mer att berätta?
Tja, inte mycket. Jag har mest sovit. Har jag inte sovit i sängen så har jag sovit i vardagsrumssoffan..eller i TV-rumssoffan framför discovorychannel. Jag har, med andra ord, inte haft något att berätta. Och ärligt talat, inte heller haft ork att knäppa på datorn. Så typiskt det är..precis när jag kände att graviditetströttheten började släppa så kom förkylningspruppet.
Appropå graviditet så har jag fortfarande så svårt att förstå att jag faktiskt är gravid. Att vi faktiskt ska få en ny familjemedlem.

Ända sedan Solskenet föddes har jag med bestämdhet hävdat att jag inte tänkte skaffa fler barn. Om någon hade frågat mig för ett och ett halvt år sedan så hade jag skrattat dem rakti i ansiktet och undrat om de drabbats av solsting. Men så mötte jag Pontus..och ja, helt plötsligt ändrades mina livslinser och jag såg en helt annan framtid än tidigare. Tänk så ljuvligt livet är ändå..så fantastiskt..så föränderligt. Och jag ska ta tillvara på varenda sekund. Det har jag lärt mig. Varenda sekund är viktig, för i och med att framtiden faktiskt är oviss så tycker jag att det känns säkrast. Ta det säkra före det osäkra..liksom.

Nu ska jag ta en tupplur, hörrni.
Trevlig helg!

Lisa Aronsson-Höglund
”Många tror att jag hela tiden måste skrika könsord och göra obscena gester”
Namn: Lisa Aronsson-Höglund
Ålder: 42 år
Bor i: Hässleholm
Mer: Har flera neuropsykiatriska funktionsnedsättningar, bland annat tourettes syndrom. Sover oftast fyra timmar per dygn. Kopplar av genom att umgås med familjen, blogga, skriva dikter eller påta i trädgården.
När en fd chef sa till mig ”Berätta inte att du har adhd så blir du tagen på allvar" så bestämde jag mig för att börja berätta på allvar....