Självklarheter

För ett tag sedan (exakt hur länge har jag glömt, jag och tid går inte hand i hand) var jag med om en ögonöppnare….

”Han äter fil och flingor till frukost”, sa läraren i Solskenets skola.
Konfunderat undrade jag om läraren tagit fel på elev, men läraren insisterade. ”Han väljer alltid fil och flingor.”
Jag försökte förlika mig med tanken om att min son, Mr Jag-hatar-fil-och-flingor, brukade äta just det.
Väl hemma frågade jag honom; ”Äter du fil och flingor i skolan?”
”Ja”
, svarade Solskenet.
”Men…”, sa jag konfunderat, ”..du vägrar ju äta fil och flingor. Du har aldrig velat ha fil och flingor.”
Solskenet såg på mig, som vore jag ett UFO, och utbrast; ”Hemma ja! I skolan äter jag fil och flingor!”

För honom var det helt begripligt, för mig var det helt obegripligt. Ända tills jag insåg att det ju faktiskt är begripligt. Vi associerar alla, så även Solskenet. Vi associerar mustiga grytor med hösten, och kalla sallader med sommaren. Solskenet associerar fil och flingor med skolan, och smörgåsar med hemmet. Svårare än så är det inte. Och vet ni vad….
….det är väl helt okej.

För övrigt har Storebror kommit på att han faktiskt VILL ha en studentmössa, en vecka innan studenten. Tja, vad göra…det går att beställa expressleverens över internet, tack och lov.

Ha det gott i kylan, hörrni

Lisa Aronsson-Höglund
”Många tror att jag hela tiden måste skrika könsord och göra obscena gester”
Namn: Lisa Aronsson-Höglund
Ålder: 42 år
Bor i: Hässleholm
Mer: Har flera neuropsykiatriska funktionsnedsättningar, bland annat tourettes syndrom. Sover oftast fyra timmar per dygn. Kopplar av genom att umgås med familjen, blogga, skriva dikter eller påta i trädgården.
När en fd chef sa till mig ”Berätta inte att du har adhd så blir du tagen på allvar" så bestämde jag mig för att börja berätta på allvar....