Slappa kinder…och övrigt.

Solen skiner, och jag med den. Vädret påverkar mig, onekligen.
Igår var en mörk dag, rent vädermässigt det vill säga. Inte ens mitt på dagen var det riktigt ljust. En sådan dag känns det mesta lite småtrist, och till och med en så enkel sak som att koka makaroner kändes snudd på övermänskligt framåt kvällningen. Drog en repa med dammsugaren och hängde en maskin tvätt…sedan ankrade jag framför TVn medan P satt och knåpade ihop en text till en statlig utredning. Han var energisk som få och jag kände mig oerhört inaktiv, fast man får vara inaktiv emellanåt. Det får man faktiskt.

Papp, papp...mera papp

Idag skiner solen i alla fall, och idag känner jag mig mycket mer energisk än igår. Tänker mig att jag ska få en mass uträttat ikväll…eller åtminstone ta en långpromenad.
Helt kry är jag inte ännu, snoret rinner och kroppen värker lite lagom, men i jämförelse med för några dagar sedan så är jag alert som en surikat.

På badrumsfronten händer det grejer, även om det lär dröja ännu några veckor tills vi kan inviga våra sprillans nya faciliteter. VVS-mannen har jobbat med att dra nya rör i några dagar och elektrikern har börjat dona med sina prylar. Så snart de är färdiga kan snickarna återkomma och spika färdigt det hela. Tills dess får jag snällt acceptera att ha damm och papp överallt.

Inte alla som kan kika rätt ner i källaren inte...

För övrigt har jag slappa kinder…i alla fall om du frågar Solskenet.
Han gav mig en puss på kinden i förrgår och utbrast; ”Mäh, vilka slappa kinder du har, mamma!”
Ja se ooongar.
Men ja, jag antar att de är aningen slappare nu än för tio år sedan…fast vad gör väl det? De matchar ju resten av mig, och precis så vill jag ha det. Jag blir äldre, och klokare faktiskt. Det är något att vara tacksam över det.

Fridens liljor, hörrni!

Lisa Aronsson-Höglund
”Många tror att jag hela tiden måste skrika könsord och göra obscena gester”
Namn: Lisa Aronsson-Höglund
Ålder: 42 år
Bor i: Hässleholm
Mer: Har flera neuropsykiatriska funktionsnedsättningar, bland annat tourettes syndrom. Sover oftast fyra timmar per dygn. Kopplar av genom att umgås med familjen, blogga, skriva dikter eller påta i trädgården.
När en fd chef sa till mig ”Berätta inte att du har adhd så blir du tagen på allvar" så bestämde jag mig för att börja berätta på allvar....