När det rycker i hela kroppen…

Hör krämpor till när man blir äldre…eller är det bara jag som är lite vek?
Kan meddela att jag har hälsporre, bara det en diagnos som i mina öron klingar pensionsåldern-nära-förestående. Lägg till ett knä som låser sig och knakar så har vi passerat 70-strecket med god marginal. Eller?
Fast i sinnet är jag ung, nästan infantil emellanåt. Ibland infantil, ibland juvenil…och emellanåt…senil.
P brukar säga att hans mor är alla sina åldrar, och jag tycker det låter så vackert. Jag hoppas jag också är det. Jag hoppas jag uppfattas så.

Julen närmar sig!

För övrigt har jag haft väldigt mycket tics idag, allra helst i eftermiddag. Satt på tåget och sprätte som en ungtupp. Tänker mig att det beror på att jag faktiskt känt mig väldigt trött idag, hjärntrött liksom. Det är så mycket svårare att hålla tillbaka ticsen då, de sprätter liksom igenom alla barriärer.
Vanligtvis bryr jag mig inte om mina tics men ibland blir de jobbiga. Tröttsamma. De tröttar ut kroppen och sliter på lederna. Exakt varför jag just idag haft så svårt att hålla tillbaka ticsen vet jag inte. Kanske beror det på att jag håller på att bli förkyld, kanske på att jag haft mycket att tänka på, kanske på att jag sov väldigt oregelbundet….kanske beror det på något annat. Jag vet faktiskt inte.
Något jag vet, däremot, är att morgondagen nog blir lugnare…jag har sällan två hjärntrötta megaticsdagar i sträck. Tack och lov.

Dagar som idag ankrar jag i soffan när jag kommer hem. Har lärt mig att jag behöver det då, att hjärntröttheten betyder att det är dags att vila lite. Min älskade P tar hand om oss, och jag kan bara vara. Det är i sanning störst av allt..det att äntligen ha funnit det man letat efter hela sitt liv. Självklar kärlek, inte villkorslös..men på rätt villkor.

Nä, nu ska jag rynka på näsan och vända mig om. Vi hörs imorgon, hörrni!

 

 

Lisa Aronsson-Höglund
”Många tror att jag hela tiden måste skrika könsord och göra obscena gester”
Namn: Lisa Aronsson-Höglund
Ålder: 42 år
Bor i: Hässleholm
Mer: Har flera neuropsykiatriska funktionsnedsättningar, bland annat tourettes syndrom. Sover oftast fyra timmar per dygn. Kopplar av genom att umgås med familjen, blogga, skriva dikter eller påta i trädgården.
När en fd chef sa till mig ”Berätta inte att du har adhd så blir du tagen på allvar" så bestämde jag mig för att börja berätta på allvar....