Vet Tomas Brolin vem jag är?!

Jag överlevde GoCart-äventyret, faktiskt utan mista lilla skråma.
Anledningen till att det inte blev något inlägg igår var helt enkelt att min mobila uppkoppling kurkade ur. Det händer, irriterande nog, med jämna mellanrum här uppe.
Men..jag andades in genom näsa och ut genom munnen, och allt var frid och fröjd.

Finn en kändis....

Jag och Solskenet satte rekord på banan igår. Jag tror på fullaste allvar inte att någon någonsin har kört runt på längre tid. Det är en merit det också, minsann.
Solskenet älskar att köra GoCart…i sin egen hastighet. Och jag älskar att göra mitt Solsken lyckligt, alltså sväljer jag min önskan om att gasa och pluttrar förnöjt runt efter honom.
Solskenet är för övrigt något av en kändis på GoCart-banan i Hudiksvall….

När vi betalt våra biljetter sa mannen som äger banan;
”Visst var ni här förra året också? Jag känner igen er!” varpå jag nickade och påminde honom om att vi kommer varje sommar, och att Solskenet en sommar skrämde livet ur alla på banan genom att i full gas köra ner mot parkeringen istället för ut på banan.
Mannen skrattade och sa; ”Jag tyckte väl att jag kände igen honom. Det glömmer jag aldrig. Idag har vi två kändisar här…killen OCH Tomas Brolin.”

Tomas Brolin är född och uppväxt i Hudiksvall, och det händer ofta att man stöter på honom där.
Jag har ingen personlig relation till honom, brukar snarare reta min far (som är oerhört stolt över att Tomas är Hudiksvallsbo) genom att hävda att det väl inte alls är något speciellt med honom. Att jag blev imponerad över hans intelligens och trevliga manér när han deltog i Mästarnas Mästare brukar jag utelämna, för det blir roligare så.

Finn en till kändis....

Hur som helst…pappa pekade mot Tomas och sa till Storebror; ”Titta där, där är Tomas Brolin. Det är en stor idrottsman det!”
Storebror rynkade ögonbrynen och sa; ”Har ingen aning om vem Tomas Brolin är.”
Papsen såg chockad på honom och utbrast; ”Va?! Vet du inte vem Tomas Brolin är?!” varpå Storebror lungt, med ett höjt ögonbryn, svarade; ”Öh, nä…vet Tomas Brolin vem jag är?!” 

Han är klockren på alla plan, min äldste son. Jag är också rätt övertygad om att Tomas Brolin hade gillat kommentaren, för jag tror han har humor. Han är ju för böveln från Glada Hudik, det säger väl allt.

Det drar ihop sig till hemfärd, på söndag åker vi mot Skåne igen. Känslan är oerhört dubbel. Att lämna sin barndoms hembygd är en sorg, att lämna mamma och pappa är tråkigt, och samtidigt har jag så mycket nya saker att ta itu med i Skåne att spänningen stundtals blir olidlig.
”Kan man vara både glad och ledsen, mamma?! Kan man det?!”, skulle Solskenet ha frågat mig om han läste detta. Och svaret jag hade gett är ”Ja, det kan man..”
Man kan vara oerhört ledsen samtidigt som man är glad. Vi är komplexa vi människor, och fantastiska. Tänk att få ta patent på människan, hörrni, det hade gett stålar det…

Finn en klockren kille....

Men nu ska jag snart åka till Katthemmet tillsammans med min mor, så det är dags att samla ihop sig.
Vi hörs, hörrni!

Lisa Aronsson-Höglund
”Många tror att jag hela tiden måste skrika könsord och göra obscena gester”
Namn: Lisa Aronsson-Höglund
Ålder: 42 år
Bor i: Hässleholm
Mer: Har flera neuropsykiatriska funktionsnedsättningar, bland annat tourettes syndrom. Sover oftast fyra timmar per dygn. Kopplar av genom att umgås med familjen, blogga, skriva dikter eller påta i trädgården.
När en fd chef sa till mig ”Berätta inte att du har adhd så blir du tagen på allvar" så bestämde jag mig för att börja berätta på allvar....