Vi är dyra i drift…

Lyssna till inlägget HÄR

Det är dyrt att ha funktionsnedsättningar…och samtidigt har många människor som lever med olika funktionsnedsättningar svårt att få en anställning där de kan avancera ekonomiskt i någon högre utsträckning. Rimmar lite illa, väl..

Linus - nyklippt. Rakat..Storebror är billig i drift. 😉

Mina söner har varit dyra i drift. Eftersom Solskenet var tågångare som liten (han gick på tårna mest hela tiden) så slet han ut skor och strumpor oerhört kvickt. Eftersom hans motorik inte alltid är den bästa så sliter han på kläder i högre utsträckning än många andra barn, och när han blir koncentrerad eller orolig så biter han hål på kläderna. I aggressionsutbrott händer det att saker går sönder och den oerhörda önskan om att förstå hur saker fungerar har lett till åtskilliga söndermekade prylar.

Min äldste son går också under namnet Obe Dobe Dolyckan, för han har i hela sitt liv skadat sig på allt man över huvudtaget kan skada sig på. Han är också oerhört nyfiken av sig. Han är exempelvis en av få som kommit på idén att prova om det går att stoppa en mixer med pekfingret. Och ja, svaret är…det går, men inte så bra.

Vidare har jag oerhört svårt att komma ihåg alla tider jag inte själv har beställt; läkartider på BUP, hab, efter remisser..tandläkartider..
Missade tider kostar pengar, även om man själv inte beställt dem..för så ser systemet ut. (Shit, kom precis på att jag har en tandläkartid på onsdag. Måste avbeställa den!!!)

Sedan har vi alla skolkostnader (trots att skolan ska vara avgiftsfri), och nu pratar jag om insamlingar till skolresor och fikafixande till diverse aktiviteter. Solskenet fixar inte att gå runt och knacka dörr för att sälja saker, och ärligt talat så är det inte heller min starkaste sida…följakligen får jag punga ut med det hela själv…och kostar kakpaketen en 50-lapp styck så kommer vi upp i några hundralappar rätt kvickt.

Jag lever också ett aktivt liv men är samtidigt urusel på att göra flera saker samtidigt, vilket innebär att var sak har sin plats i mitt tidschema. När jag jobbar så jobbar jag, när jag är ledig så är jag ledig…annars blandar jag ihop det hela och alla blir lidande. Ingenstans i min planering finns det tid till att baka till diverse skolaktiviteter..så ja, jag får köpa bullar givetvis.

Sedan har vi det där med redovisning av olika kostnader….
I och med att jag är engagerade i flera olika projekt så måste jag redovisa vissa kostnader (bensin, p-biljetter, matkostnader etc) för att få tillbaka det jag lagt ut…och ja, det är INTE min starkaste sida.

Och så har vi givetvis alla medicinkostnader, kostnader för läkarbesök och alla andra aktiviteter som är kopplade till funktionsnedsättningen.

Nä, jag funderar på att bli miljonär…har bara inte riktigt klurat ut exakt hur det ska gå till ännu.
Innan jag funderar vidare ska jag dock bege mig till Svedala för dagens föreläsning. Bjuder på en outfit, men lovar att det kommer en ny lite senare..

Jag bjuder på en morgonfrisk outfit i omlottmodell, som allra bäst lämpar sig för lata lediga sommarmornar.

Peace out, hörrni!

Lisa Aronsson-Höglund
”Många tror att jag hela tiden måste skrika könsord och göra obscena gester”
Namn: Lisa Aronsson-Höglund
Ålder: 42 år
Bor i: Hässleholm
Mer: Har flera neuropsykiatriska funktionsnedsättningar, bland annat tourettes syndrom. Sover oftast fyra timmar per dygn. Kopplar av genom att umgås med familjen, blogga, skriva dikter eller påta i trädgården.
När en fd chef sa till mig ”Berätta inte att du har adhd så blir du tagen på allvar" så bestämde jag mig för att börja berätta på allvar....