Vackra mördare går fria…

Lyssna till inägget HÄR

”Om man tittar på massmördare, sådana som har mördat massor av människor, så är det svårt att döma någon av dem om de är snygga…”, sa en amerikansk mamma till en skönhetstävlande 3-åring helt nyss på TVn här framför mig.

”…det är svårt att döma någon av dem om de är snygga….”

Jamen så bra, är man snygg så kan man gå och bli massmördare utan att bli dömd. Så bra. För alla har vi väl en hemlig önskan om att få mörda människor utan att bli dömda..eller…what?!
Antar mamman menade att vackra människor får fördelar i många sammanhang, men jag kan ändå tycka att hennes exempel var aningen opassande. Fast det är klart..det är bara jag.

”Det är fel att det är så men det bara är så, så man måste anpassa sig efter det…”, fortsatte mamman när hon försökte förklara hur viktigt skönhet är för en människas liv och framgång. Att hon, med dylika åsikter, i allra högsta grad är delaktig i cementera dessa korkade ideal ytterligare verkade inte föresväva henne. Och hur mycket jag än försökte vara öppensinnad och se att den 3-åriga dottern nog hade roligt egentligen så kunde jag inte annat än att bli lite beklämd över den späda, hårdsminkade, glitterklädda lilla flickan med stort hår och porslinsfasader i munnen. Jag ville stoppa henne i badkaret, plocka ut löständerna och säga ”Du är vacker och duger precis som du är!”
…men ja, alla är vi olika….

För övrigt har jag bytt outfit. Är numera redo för lite rabattrensning…givetvis får ni ta del av min extremhotta mundering.
Halsbandet är dock detsamma. (Anna…mohahahaha)
Anna är Kamikazes systerdotter. ”Du har samma halsband på ALLA bilder!”, utbrast hon idag, ”jag blir tokig. Jag ska fixa ett nytt åt dig!” Kanske beror hennes halsbandsbesatthet på märkliga små detaljseende egenheter..eller så beror det helt enkelt på att hennes far är guldsmed. Oavsett vad så gillar jag gillar henne skarpt…så pass mycket att jag lovar att byta halsband tills imorgon. Om jag kommer ihåg det alltså..vilket inte är säkert.

Vi hade två busslaster med trädgårdsentusiaster här imorse, och trädgården kryllade av människor.
Människor som kryllar är vanligtvis inte min melodi, men trädgårdsintresserade kryllare är på något vis enklare att hantera än andra kryllare. Måhända beror det på att jag själv är trädgårdsintresserad, vad vet jag.
Hur som helst..människor är intressanta varelser. Även om jag inte alltid är intresserad av att socialisera mera så tycker jag mycket om att betrakta människor. Jag tror ärligt talat att jag skulle kunna betrakta människor i flera timmar i sträck..om jag satt ostört och bekvämt det vill säga.

Jag undrar vad den amerikanska glamourmamman skulle anse om min outfit, hade onekligen varit intressant att höra…

Jag i min oerhört ostrukna rutiga skjortklänning fråni fjol. Den som tittar nära kan också se en märklig fläck vars ursprung är okänt..vilket skapar en mystisk dimension i kreationen. Posen är den oerhört glamorösa "jag måste kissa"-posen (den är märklig, så märklig..men jag rättar mig efter proffsen och levererar enligt efterfrågan)

Men nu ska här rensas, och sedan ska jag förbereda morgondagens utbildning för vårdpersonal i Helsingborg!
Ha det, hörrni!   

 

 

Lisa Aronsson-Höglund
”Många tror att jag hela tiden måste skrika könsord och göra obscena gester”
Namn: Lisa Aronsson-Höglund
Ålder: 42 år
Bor i: Hässleholm
Mer: Har flera neuropsykiatriska funktionsnedsättningar, bland annat tourettes syndrom. Sover oftast fyra timmar per dygn. Kopplar av genom att umgås med familjen, blogga, skriva dikter eller påta i trädgården.
När en fd chef sa till mig ”Berätta inte att du har adhd så blir du tagen på allvar" så bestämde jag mig för att börja berätta på allvar....