Ensam på vägen…

Lyssna på inlägget HÄR

Jag är trött idag, vilket kanske inte är så konstigt med tanke på att jag inte somnade förrän framåt halv tre-snåret imorse. Gårdagens föreläsning var i Väckelsång (vilket ligger ca 17 mil enkel resa från Billinge) och det innebar att klockan hade hunnit bli rätt mycket innan jag kom hem igår kväll.
Vägen till Väckelsång var LÅNG och KROKIG men oerhört vacker. Den långa krokiga vägen fick mig dock att piggna till ordentligt så väl hemma tog det ganska många timmar innan hjärnan hade varvat ner sig till sleepmode.

Vägen hem från Väckelsång var också smått surrealistisk…jag var ensam, så ensam, på vägarna.
Mellan Tingsryd och Karlshamn (vilket är en tur på ca 5 mil) såg jag inte en levande själ. Jag var helt ensam på den breda asfalterade vägen, mitt ute i skogen..i tystnaden.
Känslan var märklig, men ändå oerhört angenäm.
Jag avskyr trängsel och köer nämnligen, jag hatar när det är trångt på vägarna. Som en drottning gled jag ostört genom landskapet och slogs av den enorma skönhet som naturen runt omkring mig visade upp.

Leende för mig själv konstaterade jag att den perfekta tidpunkten för bilköring är en solig vardagkväll i maj, ungefär vid 20-tiden på kvällen. Semestrarna har ännu inte kommit igång då, och de arbetande människorna har för länge sedan kört hem från sina arbeten. Det sista de vill en solig kväll är att köra bil, så alla lämnar bilarna i garaget och beger sig ut i trädgårdarna för att grilla, rensa eller bara slappa.
Härligt, härligt i kubik. Jag älskar att köra bil när ingen annan gör det. När vi åker till Hudiksvall exempelvis, då åker vi alltid på natten. Jag gillar ensamheten, tystnaden, stillheten…både i bilen och utanför.

Nä, nu ska jag ta itu med dagens agenda…vilken innehåller allt mellan himmel och jord. Tur man är överaktiv.
Fast först givetvis Dagens Outfit; (för nya läsare – eftersom jag, efter några rundor i bloggvärlden, förundrats över detta märkliga fenomen med Dagens Outfit beslöt jag mig för att jag minsann också kan…)

Dagens Outfit är en oerhört medvetet okoordinerad outfit där de blommiga flanellbyxornas rosa sidenrosett bildar en effektfull bro mellan luvtröjans hårda tuffa rutor och den naturvita farfarströjans gammalromantiska charm. Givetvis är jag oerhört hård i min outfit (OBS! Inte i magen!)

 

Gårdagens maskara bildar en effektfull vinge i ögats yttre kant. Enkelt att åstadkomma genom att helt sonika gnugga sig i ögat lite...(OBS! Återigen..jag är INTE hård i magen. Jag lovar!)

 

Och där sprack det....alla som försöker se håda och coola ut ser lite löjliga ut tycker jag. Inklusive jag själv. (OBS! Ser ni, jag är glad..bevis för att jag inte är hård i magen. För är man hård i magen, då är man banne mig inte glad!)

 

Fridens liljor, hörrni!

Lisa Aronsson-Höglund
”Många tror att jag hela tiden måste skrika könsord och göra obscena gester”
Namn: Lisa Aronsson-Höglund
Ålder: 42 år
Bor i: Hässleholm
Mer: Har flera neuropsykiatriska funktionsnedsättningar, bland annat tourettes syndrom. Sover oftast fyra timmar per dygn. Kopplar av genom att umgås med familjen, blogga, skriva dikter eller påta i trädgården.
När en fd chef sa till mig ”Berätta inte att du har adhd så blir du tagen på allvar" så bestämde jag mig för att börja berätta på allvar....