Se rojal vedding…

Jag har en löjlig förkärlek för tillgjorda dialekter. Den där språkkursreklamen med en tysk kustbevakningspraktikant och ett amerikansk nödrop exempelvis är något av det roligaste jag någonsin sett på youtube…”S.O.S, we are sinking, we are sinking!!”
”Sis is se jerman kostgard, vat ar jo sinking about?”
Jag envisas också alltid med att fnissa fram svengelska uttryck, och tycker att de är lika roliga varje gång, för att inte tala om svenska uttryck direktöversatta till engelska…Ska vi säga så? = Shall we say so?
Men det här var en lång parantes, så glöm den! Det jag hade tänkt skriva om följer nedan….

 
 

 

Dagen har varit fullspäckad så det här med The royal wedding hann jag inte riktigt med, MEN jag har kikat igenom de filmklipp och bilderstripar som flyter runt ute i cyberoceanen nu ikväll.
Visst var de vackra på alla sätt och vis, det kungliga bröllopsparet, men på intet sätt tycker jag att de kan mäta sig med H.K.H Kronprinsessan Victoria och H.K.H Prins Daniel. Och vet ni vad, mitt i virrvarret av bilder på Kate Middleton´s bröllopsklänning, de jublande skarorna utanför kyrkan och alla bröllopsgäster så finns det några bilder som fastnat hos mig…

…och det är bilderna på hur Kronprinsessan Victoria och Prins Daniel anländer till dagens bröllop…hand i hand.
I ett hav av kontrollerade känslor ler dessa två till synes helt ärliga leenden, vinkar åt pressen och vandrar hand i hand mot kyrkan. Hur upplyftande underbart är inte det att se bland alla stela uppvisningsposer?!
Faktum är att jag på ett totalt ologiskt och orationellt sätt (för allvarligt talat, jag känner vare sig kronprinsessan Victoria eller Prins Daniel…tro det eller ej..euhm) känner mig lite stolt över att bo i ett land som har en blivande drottning som inte räds att hålla handen på superoffeciella uppdrag. 

Jag röstar på kronprinsessan Victoria i nästa val. Victoria for presedent (eller ja, stadsminister) säger jag bara.

För att återgå till dagens bröllop…var det bara jag som tyckte att prästerna lät oerhört barska?! Allra helst den siste, han med hatten. Jag satt som paralyserad och bara väntade på att han skulle börja anklaga William för kätteri, och Kate för att vara en häxa. Fast det kanske beror på att jag sett Guillou´s Häxornas tid nyligen.

För övrigt hade jag mycket tics idag, varför vet jag inte riktigt.
Ligger faktiskt och rynkar på näsan just precis nu…så himla härligt..rynkelirynk i min ensamhet, och inte en enda kotte som tittar konstigt på mig. Aaahh, ljuva liv. Tror jag rynkar lite till. Slänger på en ögonblinkning också så känns det riktigt skönt. Man är väl lite märklig antar jag, men strunt samma..det är helt okej att vara lite märklig faktiskt. Jag lovar.  

Men nu ska jag sova snart, för imorgon väntar en hel massa bak och trädgårdsarbete.
Natti natti, hörrni
Lisa Aronsson-Höglund
”Många tror att jag hela tiden måste skrika könsord och göra obscena gester”
Namn: Lisa Aronsson-Höglund
Ålder: 42 år
Bor i: Hässleholm
Mer: Har flera neuropsykiatriska funktionsnedsättningar, bland annat tourettes syndrom. Sover oftast fyra timmar per dygn. Kopplar av genom att umgås med familjen, blogga, skriva dikter eller påta i trädgården.
När en fd chef sa till mig ”Berätta inte att du har adhd så blir du tagen på allvar" så bestämde jag mig för att börja berätta på allvar....