Glass, ogräs och märkliga maträtter…

Klockan är 01:33, och här ligger jag pigg som en skrattmås i gryningen. Oerhört enerverande.
Kroppen är helt slut; knäna värker, ryggen hotar med att låsa sig, nacken hindrar blodtillförseln till fingrarna och ischiasen har trollat bort min högra skinka…men huvudet, det är minsann piggt som attan. Huvudet bryr sig inte ett dugg om att kroppen vill sova.
Snacka om att jag är en osynkad figur..

Rensa mera...

Jag har lite magknip också, för jag har ätit en massa himmelsk god glass trots att jag är laktosintolerant. Inte för att jag har dålig karaktär eller så. Euhm…
Solsolskenet provsmakade också glassen idag, och han gillar skarpt det faktum att vi har glass i strut i huset bredvid. Detsamma gäller Storebror, han har redan hittat sina smakfavoriter.  Det kommer att bli en riktig glassig sommar i år…

Hur som helst…glass svalkar himla bra när man rensar ogräs, och ogräs, det har jag gott om.
Jag utkämpar för närvarande ett krig i rosenrabatterna…det är jag mot kirskålen. Misstänker att jag kommer att förlora i förlängningen, i vanlig ordning, för när rosenbuskarna växt till sig är det på tok för smärtsamt att rensa kirskål. Det är lömska jäklar, de där kirskålarna..de gömmer sig i rosenbuskarna.

Förutom glassätning och ogräsbekämpning så har jag lagat en av de konstigaste maträtterna någonsin idag.
Jag hittade ett recept på Ölkyckling, och det såg så märkligt ut att jag givetvis var tvungen att prova, och vet ni vad..slutresultatet blev riktigt gott.
Håll till godo:

Helknäppt men jättegott...

Ölkyckling

1 kyckling
4 st röd lök
4 st morötter
1/2 hönsbuljongtärning
2 msk svartvinbärsgelé
2 1/2 dl vispgrädde
2 msk soja
2 tsk maizena
salt och peppar
2 dl vatten
1 st 33 cl öl

Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader
Tvätta av ölburken och töm ut 1 dl öl som du spar till såsen.
Knid in kycklingen med salt och peppar, och trä sedan på den på ölburken.
Skala morötter och lök. Dela löken i halvor, och morötterna i lagom stora bitar.
Ställ ölburken med kycklingen på i en ungsfast form, och lägg i lök och morötter. Töm över 2 dl vatten. Sätt in längst nere i ugnen.
Ös kycklingen med spadet några gånger. Låt kycklingen grilla i ugnen i 50 minuter.
Tag sedan ut kycklingen, och lägg den på ett uppläggningsfat. Lägg grönsakerna bredvid.
Sila grönsaksspadet samt den öl som finns i ölburken och töm vätskan i en kastrull. Töm i resterande öl och blanda sedan i grädde, soja, svartvinbärsgelé och hönsbuljongtärning. Smaka av med salt och peppar. Låt såsen puttra i ca 15 min, red den sedan med maizena.
Servera potatismos till!

Har målat lite idag också, för jag bara måste ju trycka in alla aktiviteter på samma dag. Varför vänta med något man kan klämma in istället för att sova liksom. Suck…

Norrland..

Näpp, nu är klockan 02:02, och jag tror nästan att jag kommer att kunna somna…men först givetvis;
Dagens outfit

 

Dagens enkla outfit innefattar ett enkelt vitt linne som effektivt matchar den vintertransparenta huden. Shortsen är chict gröna, i två olika nyanser, för att smälta in i vårens vackra grönska. Shortsen har ett "skejt-tryck" på ena benet..allt för att ge sken av att de är ärvda av äldste sonen i sann miljömedveten anda...

 

Vi hörs imorgon, hörrni!

Lisa Aronsson-Höglund
”Många tror att jag hela tiden måste skrika könsord och göra obscena gester”
Namn: Lisa Aronsson-Höglund
Ålder: 42 år
Bor i: Hässleholm
Mer: Har flera neuropsykiatriska funktionsnedsättningar, bland annat tourettes syndrom. Sover oftast fyra timmar per dygn. Kopplar av genom att umgås med familjen, blogga, skriva dikter eller påta i trädgården.
När en fd chef sa till mig ”Berätta inte att du har adhd så blir du tagen på allvar" så bestämde jag mig för att börja berätta på allvar....