MFF, hemska odörer och utförsåkning….

Ser Skavlan i repris precis, och gäst i studion är Ingemar Stenmark.
Ingemar Stenmark var en av min barndoms stora idoler. Givetvis hoppade jag, som alla andra ungar, stolt omkring i Stenmarkmössa. Och alla som var med när det begav sig minns väl hur Sverige stannade när Stenmark skulle slänga sig ut i backen. Själv minns jag som om det vore igår hur vi skolungar buntades ihop framför en liten TV i gympasalen för att kollektivt hålla tummarna för att vår svenska slalomgud skulle bevisa vår överlägsenhet återigen. Stenmark var en baddare på utförsåkning han. ”Hä bare å åk..”, snudd på bevingade ord.

Ack ömma känslor..

Stenmark besitter fortfarande förmågan att haspla ur sig uttalanden som har potential att bli odödliga. När Skavlan påpekade att Stenmark ju varit gäst hos kungafamiljen flera gånger, och undrade om han kände sig varm i kläderna där, svarade Stenmark; ”Nä, inte varm i kläderna kanske…men det är väldigt roligt där. De har väldigt god mat där….”
Inga konstigheter där inte. Inga höga hästar. Som när Toralf Nilsson (Elvis i Glada Hudik-teatern) träffade kronprinsessan Victoria och sa ”Hälsa morsan och farsan å…” 

Jag respekterar människor som i sin tur respekterar andra människor. Jag respekterar människor som av någon anledning gör intryck på mig, och jag kan utan tvekan se upp till människor som uträttar saker som imponerar på mig. Jag bryr mig däremot inte ett jota om huruvida de sedan är kronprinsessor, sjukskrivna, presidenter, kassörskor på snabbköpet, ekonomiassistenter, vårdbiträden, vd:ar, barn eller pensionärer. Folk är folk helt enkelt…och allihopa fiser vi emellanåt. Faktiskt.

Ack ömma känslor 2..

För övrigt var jag oerhört förälskad i Ingemar Stenmark när jag var barn.
Jag var också oerhört förälskad i fotbollsmålvakten Janne Möller för han hade precis som Stenmark väldigt vackra lockar, och lockar var jag oerhört svag för som barn. Exakt varför vet jag inte, men kanske kan det faktum att jag själv alltid haft hopplöst spikrakt hår ha något med saken att göra.
Det faktum att jag hyste varma känslor för Janne Möller är något min äkte make faktiskt tycker är helt okej, för Janne Möller var inte bara fotbollsmålvakt..han var fotbollsmålvakt i MFF. Så även om jag inte kan ett jota om fotboll så valde jag åtminstone att falla för en MFFare, och det är i alla fall bättre än inget.

Jösses, nu fes hunden död råtta. Död råtta är den allra värsta hundfissorten. Död råtta luktar så fruktansvärt illa att jag får lust att trycka upp två vitlöksklyftor i näsborrarna bara för att försöka mota bort den okristeliga stanken. Huga ligen, nu ger jag upp.

Vi hörs imorgon, hörrni

Lisa Aronsson-Höglund
”Många tror att jag hela tiden måste skrika könsord och göra obscena gester”
Namn: Lisa Aronsson-Höglund
Ålder: 42 år
Bor i: Hässleholm
Mer: Har flera neuropsykiatriska funktionsnedsättningar, bland annat tourettes syndrom. Sover oftast fyra timmar per dygn. Kopplar av genom att umgås med familjen, blogga, skriva dikter eller påta i trädgården.
När en fd chef sa till mig ”Berätta inte att du har adhd så blir du tagen på allvar" så bestämde jag mig för att börja berätta på allvar....