Lurendrejeri, bluffakturor och komik

Det finns så många konstiga företeelser här i världen. Det här med lurendrejeri är en..

Igår emottog vi en faktura, eller rättare sagt vårt bageri fick en faktura, från ett företag som heter Cederroth – kreatören i Uppsala.

Jupp..right!

 På inbetalningblanketten finns en hel massa info angivet; artikelnummer, lev ant enh, á-pris, netto, frakt, exkl moms, ocr-nr, bankgiro, betalningsvillkor, leveransvilkor, vår referens, oss tillhanda osv. Allt som står på den skapar intrycket av att vi beställt en Tavla ink. refill.
Det har vi inte givetvis.

Det är här bluff nämnligen.
Buffel och båg.
Lurendrejeri!!

Givetvis kommer vi att polisanmäla det hela, orginalföretaget Cederroth (som inte alls har något med detta att göra) går ut på sin hemsida och varnar för detta bluff-försök samt uppmanar alla drabbade att polisanmäla, men det är ytterst tveksamt om det gör någon nytta.
Ingenstans på denna inbetalningsblankett står nämnligen ordet faktura. Och om man läser det finstilta står att läsa med små bokstäver; ”Observera att leveranstiden av Cederroth paketet är vanligtvis upp till 14 dagar efter erhållen betalning. För produkt specifikation angående Cederroth paket vänligen kontakta oss på 018-127027. OBS! detta är endast ett erbjudande och ingen betalningsplikt föreligger!” (Fint att man väljer att skriva en massa om leveranstiden först och det lilla obs:et sist. Smart sörrö…några kanske inte läser allt.)

3 175 kr tycker de att vi ska betala minsann...

Vad kan man konstatera av detta? Jo, att det finns oärliga, oetiska individer där ute. Deras enda mål är att lura av dig pengar. Håll därför ögonen öppna och läs noga igenom alla fakturor, eller fakturaliknande dokument, som dimper ner i din brevlåda. Och betala aldrig något du är osäker på!
Det andra vi kan konstatera är att de som står bakom Cederroth – kreatören i Uppsala uppenbarligen skolkade den dag fröken gick igenom det här med särskrivningar; cederroth paketet, produkt specifikation.

Nu lämnar vi dessa praktarslen och går vidare  till nästa konstiga företeelse. Fast denna är inte upprörande direkt, snarare dråplig…

Min dator havererade härom dagen, och jag tvingades göra en fullständig systemåterställning. Allt jag laddat in efter återställningspunkten försvann och följaktligen fick jag snällt ladda hem allt igen. När jag skulle ladda hem mitt…eh..euhm (hur göra för att inte göra reklam?!)…mitt ”datorkontorspaket” upptäckte jag något kul. Jag är förvisso rätt lättroad men hav överseende.
Inne på mjukvaruföretagets hemsida följde jag alla pedagogiska steg och allt var frid och fröjd. När jag så slutligen skulle trycka mig in på den allra sista sidan fick jag order om att klicka på knappen ”FORTSÄT”. Japp..fortsät. Med ett T. Det tycker jag är småkul. Så det så.

FORTSÄT 😉

Själv ska jag fortsäta sova. Febern har inte gett med sig, huvudet dunkar, magen värker och halsen mår inget vidare. Solskenet är dessutom jättesnorig, och nu har Kamikaze också däckat. Ack, ljuva liv..

Fortsät ha en härlig dag nu, hörrni!

Lisa Aronsson-Höglund
”Många tror att jag hela tiden måste skrika könsord och göra obscena gester”
Namn: Lisa Aronsson-Höglund
Ålder: 42 år
Bor i: Hässleholm
Mer: Har flera neuropsykiatriska funktionsnedsättningar, bland annat tourettes syndrom. Sover oftast fyra timmar per dygn. Kopplar av genom att umgås med familjen, blogga, skriva dikter eller påta i trädgården.
När en fd chef sa till mig ”Berätta inte att du har adhd så blir du tagen på allvar" så bestämde jag mig för att börja berätta på allvar....