Cancergalor, bokföringsprogram och jämna plågor.

Morgonen var ljuvlig. Med tända ljus, kaffe, morgontidning och nybakade scones kan det nästan inte blir fel.

Ljuvligt..

Dessvärre hann jag inte njuta nämnvärt av frukosten eftersom Solskenets skoltaxi var försenad en kvart, och jag följaktligen fick spendera den tiden stående i fönstret i hallen. Japp, Hade det handlat om några få tillfällen hade jag givetvis inte gnällt, men när det är mer regel än undantag börjar tålamodet tryta. Så himla kul är det inte att stå och hänga i ett fönster varje morgon. Faktiskt.

Idag har jag lyckats registrera mig på den utbildning jag ska gå i vår. Hade tänkt kika in på läroplattformen It´s learning en sväng men fastnade givetvis och blev sittande i en och en halv timme. Ställer jag inga larm så blir det så, det vet jag egentligen. Men å andra sidan så var tiden inte bortkastad eftersom jag använde den till att bekanta mig med min nya studieplats. Enda nackdelen är att ryggen värker. Att sitta ihopkurad framför en dator allt för lång tid är ingen ergonomisk höjdare. Och trots att jag satt där mycket längre än planerat lyckades jag inte hitta någon form av schema. Får göra ett nytt försök imorgon.

För övrigt började bil nr 2 krångla idag också. Check engine radiator, blinkade den irriterat. Som om det inte räckte med att bil nr 1 tappade spiralmojängen.
Någon som har en bli över? Landsbygden i all ära, men landsbygden utan transportmedel är ingen höjdare. Appropå landsbygden ska jag för övrigt kåsera på LRFs årsmöte i början av februari. Ska bli väldigt intressant, måste klura ut något riktigt fyndigt tills dess. Något landsbygdigt…

För övrigt har jag tänkt på kvinnor idag. Unga kvinnor. Och framåtanda.
I lördags på Svenska journalistförbundets middag satt jag exempelvis till bords med en ung kvinna som startat en superlokal stadsdelstidning i Hyllie. Och för någon dag sedan fick jag en rundtur i trädgården av Kamikazes systerdotter, Anna. Hon driver vårt sommarcafé och har stora planer inför framtiden. Hon har så många finurliga och kloka idéer, och jag blir så otroligt imponerad av henne. Som om inte detta räckte så är Kamikazes dotter Maja i full gång med att planera en Cancergala som ska äga rum på Medborgarhuset i Eslöv 4:e februari. Den kommer alla på hoppas jag!
Det är så härligt att se detta, tycker jag. Det är så härligt att se alla dessa initiativrika, drivna unga kvinnor som gör det de tror på. Bådar gott inför framtiden minsann.

You go, girls!

Själv har jag varit osams med mitt bokföringsprogram. Programmet i sig är säkert JÄTTEBRA..men det är dåligt synkroniserat med min hjärna. Hittar banne mig inte synkroniseringsknappen. Har försökt läsa hjälpavsnittet men hur jag än bär mig åt så blir jag bara mer och mer förvirrad. Måste nog få lite hjälp tror jag, vore ju mindre kul att åka dit för bokföringsbrott. Å andra sidan har jag inte rört en krona av mina företagspengar så jag lär ju åtminstone inte åka dit för förskingring i alla fall. Alltid något.

För övrigt har jag varit lite hängig de här senaste dagarna. Håller tummarna för att det rättar till sig snart. Känner mig lite utpumpad och kraftlös, och snorig. Och så ryggen förståss. Och nacken. Och nu slutar vi innan jag sätter igång på allvar.
Jag säger som mamsen brukar säga; ”Dä ä jämna plåger…”

Nu blir här köttfärssås!

Mumma hörrni!

Lisa Aronsson-Höglund
”Många tror att jag hela tiden måste skrika könsord och göra obscena gester”
Namn: Lisa Aronsson-Höglund
Ålder: 42 år
Bor i: Hässleholm
Mer: Har flera neuropsykiatriska funktionsnedsättningar, bland annat tourettes syndrom. Sover oftast fyra timmar per dygn. Kopplar av genom att umgås med familjen, blogga, skriva dikter eller påta i trädgården.
När en fd chef sa till mig ”Berätta inte att du har adhd så blir du tagen på allvar" så bestämde jag mig för att börja berätta på allvar....