Tredje delen av Schlagerpanelen i P4

Idag, 10.30 till 11.30 direktsänder P4 Kristianstad det tredje avsnittet av Schlagerpanelen där Pontus sitter med. Idag diskuterar panelen resultatet i deltävling tre och sedan siar vi om deltävling fyra.

Här är länk till kanalen: Schlagerpanelen del tre

På bilden sitter jag i radiosoffan och myser med journalisten Emma Ståhls bebis. Foto: Kajsa Wall

 

Läskiga saker sker under Dolly style peruken

Foto: Pontus Källström

Något läskigt pågår under perukerna i Dolly Style, en industri som stryper gruppmedlemmars fria kreativitet och tvingar in dem i dockroller där mångfald endast är ett säljtrick för att tjäna pengar på barn. Projektet Dolly Style handlar inte om att sprida budskap om kärlek utan snarare om att producera Holly, Polly och Molly kopior över hela världen. Detta är inte barnvänligt detta är en glupsk massindustri.

Se dokumentärenDolly style-fabriken” så förstår ni vad jag menar.

Schlagern lever i mello – krönika om tredje deltävlingen

Låt oss börja med att konstatera att Omars och Oscars glansdagar är över, fansen har övergivit dem för Felix Sandman. Att Omar, i en intervju med Aftonbladet, påstår att ”min låt var för bra för tävlingen” är rent befängt. Hade hans låt varit så extraordinär så hade den gått direkt till final.
Låt oss också konstatera att projektet Dolly Style är dödförklarad en gång för alla. När inte ens barnen bryr sig är det dags att lägga ner.
Detsamma hade jag planerat att skriva om Martin Stenmark men svenska folket ville något annat. Suget efter det traditionella blev större i den tredje deltävlingen efter att veteranerna Arja och Jan fallit som bowlingkäglor tidigare. Något som också speglades i finalisterna. När apprösterna var räknade fick en chockad Lina Hedlund se sig ropas upp som finalist. Förklaringen ligger nog både i Alcazars enorma folkliga stöd men också det faktum att schlagern lever i tävlingen. Detta blir Linas fjärde final men första som soloartist.
Mindre chockad över att gå vidare var nog Jon Henrik Fjällgren som ännu en gång tar norrlandsdoftande schlagerpop till final. Länge såg det ut som idoltvåan Rebecka Karlsson skulle göra honom sällskap men det blev andra chansen för hennes del. Här anser jag att det är framträdandet som brister. Vart var fläktarna, det långa släpet, eldregnet och attityden? Nej här behövs en rejäl slipning till andra chansen.

Manuset denna vecka var full av besvikelser. Om man har två artister och två stand up komiker varför låter man dem då byta roller??? Låt komikerna vara roliga och artisterna uppträda, blir så frustrerad.

Schlagerhörnan medverkar i P4 Kristianstad

Varje måndag mellan 10.35 och 11.30 sänder P4 Kristianstad ”Schlagerpanelen” där Pontus är en av experterna som hissar, dissar och gissar. Idag sändes del 2 av 5 och för er som vill lyssna på programmet i efterhand kan ni klicka er vidare på denna länk: Nu i P4 Kristianstad: Schlagerpanelen om senaste deltävlingen

På bilden sitter jag i radiosoffan och myser med journalisten Emma Ståhls bebis. Foto: Kajsa Wall

 

Vem har bästa outfiten på lördag? Vi har svaret!

Vad är Melodifestivalen utan sina olika spacade scenkläder och glittriga blåsor. Schlagerhörnan har synat sömmarna och gett vår åsikt på kläderna.

Andreas Johnsson 

  
Andreas satsar på en skinnpaj med ett par håliga glitterjeans samt svarta kängor. Denna outfit kan liknas med söndagens veckohandling, småtrevligt men vardagligt. Till skillnad från repetitionerna i torsdags så har någon stylist klippt i Andreas byxor för att göra det mer ”edgy”…hälften vunnet säger jag.

Malou Prytz 

  
Skottland möter wannabe schoolgirl i denna gulsvartrutiga uniform. Inspirerande att det är fler än jag som använder stödstrumpor, kanske kan Malou göra ett fashion statement för alla med stödstrumpor. Snygga gympaskor dessutom.

Oscar Enestad


Detta är inte Netflix and chill Oscar, detta är Melodifestivalen!! Det är ett hån mot alla arbetslösa skräddare, att gå till första bästa basic sortiment. Finns bara en sak att säga, SHAPE UP!!

Jan Malmsjö

 
Som den showman Malmsjö alltid varit är det smoking som gäller. Med sin outfit hade han passat perfekt som en femte medlem i gubbabandet Ravajack. Dansarna å sin sida har väldigt eleganta klänningar, kanske borde Jan ta efter deras stil om han går till final (den höga slitsen kan dock dansarna behålla).

Vlad Reiser

 
Trots att Vlads ponchokreation känns lite väl övertydlig i sitt budskap ( låten heter ”dansa i regnet” – vi fattar!!) får jag ge honom en eloge för att han inte bara står i vit t-shirt och jeans. Dock förstår jag inte logiken med att ha en väst utanpå sin regnjacka.

 

Liamoo och Hanna Ferm

  
Eftersom Lihannamoo (ja jag skapade det namnet själv, tack så mycket) redan slösat så mycket på jordens resurser genom att använda upp en hel årsförbrukning plastfolie, känns det som en bra kompensation av designern att återanväna gamla bilbälten på Liamoos kavaj. Hanna ser mer ut som Maleficent fast utan horn (på ett positivt sätt alltså).

Margaret 

 
Vad får man om man blandar smurfarna och Askungen? Jo, Margarets klänning. På sätt och vis är Margaret 2010-talets Lena Philipsson med sina hemmasydda plagg. Det går att hävda att hennes outfit är helt out of fashion men jag väljer att se den som ett konstverk för då blir den mer intressant.

 

Mingel på välkomstfesten

Under torsdagskvällen anordnade Malmö stad i traditionsenlig ordning välkomstfesten för alla tävlande artister och låtskrivare på Rådhuset.
Det bjöds på en festlig buffé med en chokladfontän som grädden på moset. Schlagerhörnan var såklart på plats för att följa minglet.

Oscar Enestad
Jan Malmsjö levde livet på välkomstfesten
Malou Prytz minglade tillsammans med coachen Ace Wilder
Liamoo och Hanna Ferm
Vlad Reiser var en av de som njöt mest av chokladfontänen
Sist men inte minst dök delar av programledarkvartetten upp! (Men den stora frågan är – Vart var Eric Saade och Kodjo Akolor?)
Självklart såg vi till att få en bild på oss också!

Det romantiska plastinfernot

Kemin går inte att ta miste på i Liamoos och Hannas nummer. Hela arenan verkar försvinna när de två idolerna möts på scenens mitt och publiken i arenan blir plötsligt åskådare till en romantisk film som lyfter fram lika många känslor the notebook gör. Refrängen går i ett lugnande och behagligt tempo – och om det är något som får chans att glänsa här är det Hanna Ferms röst. I första repetitionen får Liam lite problem med plastinfernot som bryter ut efter sticket, men detta är ingenting som förstör numret. Helt ärligt tror jag inte att det finns något som kan förstöra det. Jimmy jump skulle kunna hoppa upp på scen och ingen skulle märka honom, allt tack vare Liamoos och Hannas starka kemi.

 

 

Teknikstrul under Malmsjös uppträdande

Det var inte allt som gick vägen under Jan Malmsjös första repetition. Lite teknikstrul gjorde att man fick starta om bidraget vid ett tillfälle. Scenografin för tankarna till en bakgata i Paris bland lyktstolpar och uteserveringar. Det märk dock att Malmsjö är till åren kommen. Vid ett tillfälle i låten ser det till och med ut som om han får ett hjärtstopp. Inte heller texraderna sitter trots tre genomsjungningar. Hans koregarfi består mest utav gester med händer. Däremot har han dansre med sig på scen som får numret att bli än mer teatraliskt. Men all heder till Malmsjö, han kommer leva livet fullt ut.