Sneak peak Eurovision – vecka 7

Varje måndag från idag kommer Schlagerhörnan göra en smygtitt på vilka representanter våra konkurerande eurovisonländer har skickat.
Hittils har 16 länder valt sin artist, av dessa har 7 länder även valt vilket bidrag deras artister ska tävla med. I helgen valde Italien, Australien och Lettland sina bidrag medan Malta valde sin artist.

I Italien är det vinnaren av den nationella tävlingen San Remo-festival som får möjligheten att framföra sin vinnarlåt i Eurovison. Tackar dock vinnaren nej till att delta i Eurovision går frågan vidare till den som kom tvåa. Själva tävlingen togs hem av artisten Diodato med bidraget ”Fai rumore”. Men det var först under den efterföljande presskonferensen som Diodato meddelade att han faktikst ville representera sitt land i maj. Själva bidraget är en klassisk Italiensk storslagen ballad som passar utmäkrt i Eurovision. Personligen älskar jag denna typ av känslofyllda låtar där sångaren får sjunga ut allt den har. This is love!!
Igår vann Joaquin Phoenix en Oscar för sin roll som Jokern något som den australienska artisten Montaigne måste ha blivit inspirerad utav. I Australien vann hon både juryn och tv-publikens röster och tog hem en överlägsen seger i Australia Decides. Rent låtmässigt är det en ganska samtida poplåt som vi redan hört i våra hörlurar, det är framträdandet som gör det hela specielt. Klädd som en clown försöker Montaigne göra någon modern dans. Det är ju inte förta gången Australien skickar lite märkliga framträdanden och det behöver inte vara något negativt i längden. Det gick ju bra för deras vajande isdrottning förra året så vem vet.
Efter åtta tidigare försök i den lettiska uttagningen Supernova fick så Samanta Tina äntligen stiga överst på tronen. Bidraget heter ”Still Breathing” som är skriven av Aminata, som själv kom på en sjätteplats i Eurovision 2015. Bidraget låter väldigt mycket Aminata, alltså en alternativ dancepop låt med högt tempo. På scenen gör Samanta Tina en galen dans som får henne att likna en full person på en club.

Men denna veckas favorit är trots allt Italiens Diodato med bidraget ”Fai rumore”