Malta står värd för kvällens JESC 2014!

I afton drar den tolfte upplagan utav Junior eurovision song contest 2014 igång. Tävlingen arrangeras på Malta som därmed blir ”värd-ö”. Moira Delia kommer att stå värd för programmet och blir därmed den första som arrangerar ett JESC själv. Sexton länder kommer att delta vilket är det största antal deltagande länder sedan Junior Eurovision Song Contest 2007. En av de tävlande länderna är givetvis Sverige. Jag har valt ut de tre bidrag som jag anser sticker ut mest och bäst bland årets deltagande länder.

1. Malta: Federica Falzon representerar Hemlandet med den dramatiska operaballaden ”Diamonds” med ett crescendo utan dess like. Federicia har den absolut bästa rösten i årets tävling och det är inte omöjligt att det blir ytterligare en seger för Malta ikväll.

2. Armenien: Betty tävlar med sitt bidrag ”People Of The Sun” vilket kan sägas är en medelhavsupptempolåt som säkerligen kommer dra hem många poäng ikväll.

3. Nederländerna: Julia sjunger låten ”Around” som är en partydäng med många upprepningar, hon har dessutom ett snyggt scennummer.

Sveriges representant är Julia Kedhammar med låten ”Du Är Inte Ensam” som handlar om att det kana vara svårt att veta hur man skall vara för att bli accepterad och att det är viktigt att vara sig själv. Låten är en lite poppig upptempolåt. Dessvärre faller den bort i mängden och kommer troligtvis hammna längre ner i resultatlistan. Sverige har förövrigt ingen vidare bra statistik när det kommer till Junior Eurovison, vi har en snittplacering på plats 9 vilket är väldigt mediokert. Edward af Sillén och Ylva Hällén kommer att kommentera JESC 2014 ipå Barnkanalen 19.00.