Super-Steffi, vilken superstar

Super-Steffi har slagit till!

I sin andra världscupstart någonsin slog Stephanie Holmén hela världseliten, inklusive regerande Europamästaren, och vann i Zürich.

En av världscuphistoriens största sensationer var ett faktum.

Det hela är verkligen en saga som blev sann, sagan om tjejen från Höllviken som för några år sedan anställdes som stalljockey på stall Grevlunda, hos Peder Fredricson och Lisen Bratt Fredricson.

Självklart hade Grevlundafolket full koll på Steffi. De hade sett hennes talang, först som ponnyryttare och sedan som junior och young rider. Hur hon, tillsammans med lillasyster Nicole, så väl förvaltat det hästmaterial hon hade tillgång till.

På Grevlunda har Steffi utvecklats mer och mer, så när hon i våras helt och hållet fick tillgång till Flip’s Little Sparrow, ”Sparven”, öppnades de riktigt stora tävlingarna för henne. Tack vare att Sverige har två ryttare på världsrankningens tio-i-topp (Peder Fredricson fyra, Henrik von Eckermann åtta), så får tre svenskar starta i WC-kvalen. En av de platserna har Steffi fått. Debut i Leipzig som var väldigt bra, trots åtta fel.

Och så nu, i Zürich, där hon red precis så bra som bara Steffi kan, trots att motståndet var på allra högsta nivå. Hon vågade, hon hade allra största förtroende för Sparven och red en väg som ingen av de många konkurrenterna i omhoppningen vågade ta. Det var världsklass!

Nu har Steffi gjort något som inte ens hennes arbetsgivare, Europamästaren Peder Fredricson har gjort, hon har vunnit ett världscupkval. Det var dessutom första svenska segern den här säsongen.

Peder missade omhoppningen efter nedslag ned Christian K men Henrik von Eckermann tog en tiondeplats med Mary Lou och ligger fortfarande i topp i totalställningen.

Christel Behrmann
Namn: Christel Behrmann
Bor: Räng Sand
Har: Fem hästar, en hund och en katt
Yrke: Journalist
Bloggar om: Hästar och ridsport.