Tillbaka till vardagen med ett leende

Vilket fantastiskt EM vi fick uppleva i Göteborg förra veckan. Och med Peder Fredricsons individuella hoppguld som en otrolig avslutning.

Mina egna omdömen om Göteborg-EM har varit enbart positiva. Jag har sedan hemkomsten läst vad många andra tyckt, både officiella personer och ”vanligt” folk och alla har varit lika glada, belåtna och upprymda.

För egen del betyder ett mästerskap massor av jobb. Fjorton-femton-timmarspass är inte ovanliga, men det gör inget. Det är väldigt inspirerande, särskilt när det går bra för di svenska, och det gjorde det sannerligen den här gången. Två paradressyrmedaljer, brons för dressyrlaget, silver för hoppgänget och så Peders guld.

Tar man med distansryttarnas lagbrons veckorna före och fälttävlans lagbrons så kan man konstatera att svensk ridsport aldrig tidigare varit så framgångsrik. Och att Sverige som enda land i år tagit medalj i alla de tre olympiska grenarna.

Peder kommer att firas på torget i Simrishamn på lördag. Det lär bli massor av folk där och det är Peder verkligen värd. Han har gjort en otrolig prestation, inte bara rent idrottsligt utan också på det personligt mentala planet.

Väl hemma från EM var det skönt att få ta itu med vardagliga sysslor. Först gällde det för mig att hämta hem alla utplacerade djur. Äntligen tillbaka i sadeln fanns det många stubbåkrar kvar att rida på. Det är bara det att vädret plötsligen bestämt sig för att augusti faktiskt är en sommarmånad. Det har varit otroligt varmt, nästan vindstilla och soligt. Det låter fantastiskt skönt, med luftfuktigheten på 85 procent har gjort att såväl djur som människa flämtar och svettas.

Men jag ska inte klaga, nu när sommaren äntligen gjort en snabbvisit hos oss.

Till helgen väntar ett nytt mästerskap: Skånska Mästerskapen, för ponny, juniorer, young riders och seniorer hos Vellinge HSK. Det ska bli kul.

Christel Behrmann
Namn: Christel Behrmann
Bor: Räng Sand
Har: Fem hästar, en hund och en katt
Yrke: Journalist
Bloggar om: Hästar och ridsport.