Framtiden är nära

 Karin Martinsen och Irma Karlsson, framtidens ryttare som visade klass på Ullevi.

 

Det gick bra för Irma Karlsson och Karin Martinsen i U25-hoppningarna i samband med EM-tävlingarna i Göteborg.

De vann parhoppningen på lördagen och sedan var de tvåa och trea i finalen på söndagsförmiddagen, bakom segraren Richard Howley från Irland.

Regerande svenska mästaren Irma från Hörby var hur nöjd som helst.

– Det har varit fantastiskt roligt att få rida här, på hemmaplan, på Ullevi och inför den här publiken, sa hon.

– Min häst Ida van de Bisschof är bara nio år men hon är så smart och så ambitiös och gör alltid sitt bästa. Jag älskar att rida henne.

Andraplacerade Karin Martinsen från Varberg var lika lyrisk.

– Man lär sig så mycket bara att få vara med här. Det är så inspirerande och gör att det blir ännu roligare att åka hem och fortsätta jobba med hästarna och försöka utvecklas en bit till, sa hon.

Segrande irländaren Richard Howley är en produkt av hårt irländskt arbete. Landet har en stor och stark ponnykultur men har genom åren förlorat massor av lovande ungdomar när dessa dels skulle gå över till stor häst, dels gå vidare i sin civila utbildning. Därför har man inrättat en akademi där ungdomar kan rida och studera parallellt och samtidigt fått lära sig hur man bedriver en affärsmässig hästverksamhet.

Ungdomshoppningarna, och körningens precisionskörning på Heden, blev bra underhållning och nervlugnare i väntan på eftermiddagens hoppfinaler. Spänningen dallrar i luften i Göteborg och alla ställer sig samma fråga: Kan Peder Fredricson prestera två felfria rundor till? Håller det hela vägen?

Om några timmar vet vi.

Christel Behrmann
Namn: Christel Behrmann
Bor: Räng Sand
Har: Fem hästar, en hund och en katt
Yrke: Journalist
Bloggar om: Hästar och ridsport.