Full fart på dressyren

Det är full fart på svensk dressyr nu.

Alla mungipor upp, alla vågar satsa lite extra och alla mår bra. Lagbronset i onsdags betyder mycket, det har samtliga svenska ryttare intygat. Alla har lossat på bromsarna och vågat satsa fullt ut. Och förbundskapten Bo Jenå vågar lova mer. ”Det är världsklass”, sa han när Therese Nilshagen tagit ledningen med Dante Weltino

Det bådar gott inför VM i USA nästa år.

Mindre muntert är det i det irländska hopplaget inför kvällens avgörande i lagtävlingen. Laget har bara tre ekipage kvar, sedan unge Bertram Allen strukit sig efter två katastrofala rundor med Hector van d’Abdijhoeve. I går ramlade han ju till och med av.

Fredagen vid Göteborgs-EM är intensiv med fyrspannens dressyrtest borta på Heden och dressyrens Grand Prix Special på Ullevi hela eftermiddagen. Och i kväll blir det sent innan hoppningen är avgjord. Inte för att någon kommer att somna, det lär bli rena lagbitaren, där ingen har råd med minsta misstag.

Christel Behrmann
Namn: Christel Behrmann
Bor: Räng Sand
Har: Fem hästar, en hund och en katt
Yrke: Journalist
Bloggar om: Hästar och ridsport.