Sverige – ett jagat lag

Upplösningen av lagtävlingen här på EM kommer att bli raffinerad i morgon kväll.

Det har väl knappast undgått någon att Sverige leder, men som förbundskapten Henrik Ankarcrona påpekade, de andra (lagen) kommer att ge dem en match. Schweiz, Irland och Belgien ligger mindre än ett nedslag bakom. Jag sätter upp ett extra långt varningsfinger för belgarna. De var de enda som gick med nollresultat i torsdagens omgång. Sverige hade ett fel, Henrik von Eckermanns tidsfel.

Alla svenskarna rider väldigt bra. Men Peder Fredricson har nått en egen nivå. Det är en njutning att se honom på banan, så skicklig och balanserad. Också All In, eller Allan som han nu blivit med alla, börjar närma sig den nivå där folk börjar ta till spirituella uttryck för att ge honom en beskrivning.

Det var någon som tyckte att han såg ut som ett troll i ponnyformat. ”Ett snällt troll i så fall”, kontrade Peder.

Bakom Peder i den individuella resultatlistan ligger Malin Baryard-Johnsson på 16:e plats och Douglas Lindelöw är 21:a. Henrik von Eckermann klev upp runt 30 placeringar till 33:e plats med Mary Lou efter sin ettfelsrunda.

I går kväll tog ryttarna båten ut till en restaurang och käkade ihop. Det var inte planerat någon gemensam middag i kväll, men det blev det ändå. ”Vi vill hålla ihop gänget”, förklarade förbundskapten Henrik Ankarcrona, som i övrigt är otroligt nöjd med sina ryttare men, klokt nog, håller en väldigt lugn profil.

I morgon fredag får man ha lite split vision. Fyrspannens dressyr går på Heden, och samtidigt avgörs dressyrens Grand Prix Special på Ullevi, med alla fyra svenskarna i startlistan. Hoppningen rids på kvällen, börjar inte förrän 20,30. Knske lite sent för publik och tv-tittare, men bra för hästarna som får några extra timmar att vila mellan de tuffa omgångarna inne på EM-banan.

Christel Behrmann
Namn: Christel Behrmann
Bor: Räng Sand
Har: Fem hästar, en hund och en katt
Yrke: Journalist
Bloggar om: Hästar och ridsport.