Medaljregn över svenskarna

Det är som Patrik Kittel sa, det bara rasar medaljer över svensk ridsport just nu.

EM brons för distansrittlaget nyligen, EM-brons för fälttävlanslaget i helgen, EM-brons- och silver för Louise Etzner i paradressyr i Göteborg, EM-brons för dressyrlaget och dessutom Peder Fredricson i ledning i EM-hoppningen.

Herrejösses, vem ska röstas fram till Jerringpriset i år..?

Det finns så mycket inspiration hos de svenska ryttarna och deras olika team just nu. Alla mår bra, alla är glada, alla är väl förberedda och i topptrim. Och alla tror på sig själva.

– Team Sweden är starkt! jublade Patrik Kittel.

Det är säkert det som är hemligheten, teamkänslan, känslan av att inget är omöjligt. Framgång föder framgång, den här sensommaren är det inte många som slår Sverige.

I dressyren igår hette hjältarna Rose Mathisen, Tinne Vilhelmson-Silfvén, Therese Nilshagen och Patrik Kittel. De red så bra de kunde, småmissar överbryggades med starka prestationer i övriga delar av dressyrprogrammen. Det är så det är när man befinner sig i flytet. Svensk dressyr hade inte tagit lagmedalj på tio år, nu var det dags igen.

Det är också roligt att se hur ryttarna intressemässigt flyter över i varandras grenar. Som Patrik Kittel direkt efter sin ritt, när han öste lovord över Peder Fredricson och berättade hur mycket Peder inspirerat honom. Och om hur fälttävlansfolkets brons i söndags betydde för hela svenskgänget i Göteborg.

Hittills har det varit solsken på alla vis i Göteborg. Håll tummarna att det fortsätter lysa på de svenske.

Christel Behrmann
Namn: Christel Behrmann
Bor: Räng Sand
Har: Fem hästar, en hund och en katt
Yrke: Journalist
Bloggar om: Hästar och ridsport.