Glimmande härlig EM-onsdag

 

Peder Fredricson och All In, vilka hjältar!

 

Jösses, vilken förmiddag i Göteborg!

Snacka om att pendla mellan hopplöshet och glädje. Henrik von Eckermanns missar med Mary Lou försvann (nästan) i glömska när Malin Baryard-Johnsson, Douglas Lindelöw och sist Peder Fredricson förde upp Sverige till en tredjeplats efter första dagens tävlande.

Och Peder toppar!

Det kunde faktiskt knappast börja bättre. Vi ska dock inte glömma att det är långt, långt kvar innan medaljerna ska hängas runt topptrion. Två tuffa rundor (som även räknas in i lagtävlingen) torsdag och fredag, och sedan finalen på söndag. Men man kan ju inte annat än göra det bra och positionera sig på bästa sätt, och det har svenskgänget gjort.

Den här dagen saknar man inte ens Rolf-Göran Bengtsson, Europamästare 2011. Jag sprang på honom där han satt på läktaren och han sa, att det visst varit roligt att vara med. I stället kunde han räkna in tre tävlingsfria helger – på rad. ”Det har inte hänt så länge jag kan minnas”, skrattade han.

Innan den här dagen är slut kan det bli ännu roligare ur svensksunpunkt. Borta på Heden kämpar paradressyrryttarna för guld och de ser ut att vara på god väg. OIch snart ska dressyrryttarna försöka gå om Danmark inne på Ullevi och knipa bronset.

Fortsättning följer…

Christel Behrmann
Namn: Christel Behrmann
Bor: Räng Sand
Har: Fem hästar, en hund och en katt
Yrke: Journalist
Bloggar om: Hästar och ridsport.