Alla gillar Henrik

Det har varit fantastiskt att se alla gratulationer som regnade över Henrik Ankacrona sedan det i går torsdag blev officiellt att det är han som tar över det svenska hopplandslaget.

För en gångs skull verkar hopp-Sverige stå enat och belåtet kring Svenska Ridsportförbundets beslut.

Jag har stämt in i hyllningskören eftersom jag alltid tyckt Henrik är en bra människa med gedigna kunskaper och begåvad med ett brett register. Huruvida detta register innehåller ledarskap vet jag inte, det återstår att se. Men Henrik är som sagt en klok man som säkert kommer att låta förnuft segra över principer.

Kul också att förbundskaptenen är skånsk. Det accentuerar ju i ännu högre grad att ridsportens tyngdpunkt är i Skåne.

Hur mycket man än gillar sin skånska plats på jorden, så hindrar det inte att man just nu skulle kunna tänka sig att vara på andra breddgrader. De i Florida exempelvis. Där har tävlingssäsongen så smått börjat igen och där, liksom på andra platser på den nordamerikanska kontinenten, röner svenskfödda hästar fortsatt stora framgångar. Häromdagen var Ohlala åter högt placerad i en penningstinn hoppning och titt som tätt vinner Shane Sweetnam med Cyklon och Kobolt. Och det finns fler.

Det regn vi inte fick i somras och tidigare i höst verkar komma nu. Det är riktigt ruskigt, men det går att överleva. Det finns så mycket att se fram emot. Nu närmast premiären av Elmia Horse Show, som har lagt upp programmet på ungefär samma sätt som det låg på Flyinge. VW-Grand Prix-finalen på torsdag och resterande elittävlingar fredag till söndag. Skillnaden är att Elmia har massor av unghästklasser, och dessutom seminarier. Men så ger också lokalerna på Elmia fler möjligheter till kringaktiviteter än de på Flyinge.

Christel Behrmann
Namn: Christel Behrmann
Bor: Räng Sand
Har: Fem hästar, en hund och en katt
Yrke: Journalist
Bloggar om: Hästar och ridsport.