Malin Cardentodubblar inför OS

Det blev som vi länge anat, Malin Baryard-Johnsson fick en ny häst, som komplement till Corporal VDL.

Det är tioåriga Cue Channa, som tidigare reds av Sebastian Numminen, och som har rutin från EM och världscupen. Jag har sett stoet många gånger med Sebbe i sadeln på tävlingar och det är verkligen en fin häst.

Det roliga är att det finns många likheter mellan Corporal och Cue Channa. Båda är skimlar, båda är efter Cardento och båda har en Z-hingst på mödernet. I Corporals fall är det Grosso Z, i Cue Channas fall Robin Z. Det är  Susanne Persson i Blekinge som fött upp stoet.

När nu Cue Channa hamnat hos Malin innebär det att Malin har två hästar att satsa på inför OS!

En häst som däremot försvunnit ur landet är Niklas Arvidssons Cobolt. Det är irländaren Shane Sweetnam som köpt den multivinnande hästen. Shane har ju redan Cobolts pappa Cyklon, som han vunnit hur mycket som helst med, inte minst på vintertouren i Wellington. Lite trist att Cobolt sålts, det är en fin häst som inte bara var supersnabb upp till 1,45-klasser, han visade i höstas att han duger på högre höjder också.

Men vi får väl glädjas åt hans kommande framgångar, precis som vi håller koll på exempelvis Karl-Henrik Heimdaluppfödda Märta Louise, som inledde Floridasäsongen med att i söndags vinna Grand Prix. Såg förresten att Alexander Zetterman lånat ut sin hingst Avon, där borta i Wellington, och att hingsten vunnit både en hunterfinal (dock inte med Alex på ryggen) och sedan en ”vanlig” hoppning.

Här hemma inbjuder inte vädret till någonting just nu. Hade tänkt åka med tolvåringen till Jörgen för träningshoppning idag torsdag. Men när lokalradion hela morgonen varningstjöt om olyckor på E6:an beslöt jag mig för att inte åka, trots att jag har dubbdäck på min lilla hästlastbil.

Nåja, det tar väl slut med snöeländet snart. Bara trist faktum att vi har värsta vintermånaden februari framför oss…

Blir att värma sig med världscuphoppning från Leipzig på söndag.

Christel Behrmann
Namn: Christel Behrmann
Bor: Räng Sand
Har: Fem hästar, en hund och en katt
Yrke: Journalist
Bloggar om: Hästar och ridsport.