Med dressyr på programmet

Hela förmiddagen handlade det om dressyr, för unga ryttare, unga hästar och för blivande häststjärnor.

Intressant och roligt att se framtidens dressyrhästar och dessutom ett fint tillfälle att se dem, för det är inte säkert att de blir kvar i landet så länge till. Jeanna Högberg-ridne Springbank, bara fem år, är en som redan verkar ha framhovarna i något annat land.Jeanna Högberg, Springbank  Jeanna Högberg efter segern med Sprinbank.

Roligt att se Ida Kristoffersson från Helsingborg som slitit länge och målmedvetet. Hon har själv utbildat sin Rolex och nådde nu målet, att vinna Lövsta Future Challenge för U25-ryttare. Det var sista chansen för henne, hon är 25 år i år och har två tredjeplatser från föregående finaler.

Det är inte lätt med unga hästar på stora arenor. Det fick Lina Andersson erfara när hennes Sargon skyggade och reagerade på det mesta. Men Lina lyckades ändå fullfölja programmet på den tioåriga hästen. Hion kom självklart sist i klassen, men hennes ridning tangerade en bragdinstas. Samma med Stefan Jansson. Hans femåring Zidney blev så upphetsad vid prisutdelningen att han ställde sig käpprakt på bakbenen och var nära att ramla över på rygg. Kunde blivit rikigt farligt med Stefan redde upp situationen.

Clinic på Friends Knytkalaset flyttade till Friends.

Efter tävlingarna var det clinic, det vill säga Kyra Kyrklund, Jan Brink och Liane Wachtmeister- Det är tränarna i det unika projektet ”Knytkalaset” där hästar och ryttare minst en gång i månaden får hjälp på vägen mot de stora klasserna. Det var fullt på läktarna när Knytkalaset nu flyttat från Jans anläggning utanför Hässleholm till stora Friends Arenan.

Knytkalaset har förresten sedan några år utökats med Plantskolan, för de yngre ryttarna, något som självklart blivit oerhört uppskattat.

Christel Behrmann
Namn: Christel Behrmann
Bor: Räng Sand
Har: Fem hästar, en hund och en katt
Yrke: Journalist
Bloggar om: Hästar och ridsport.