Från utdömd till berömd

Fick höra en härlig historia när jag minglade vid framhoppningsarenan efter de sjuåriga hästarnas uppvärmningsklass. Det handlade om vinnaren West Side River, riden av Elin Sjögren från Hässleholm och uppfödaren/ägaren Ingrid Ovesson-Svensson berättade att hästen föddes för tidigt och sådant brukar vara fatalt för föl. Men med hjälp av nappflaska klarade sig fölet. Problemet var bara att han var alldeles för svag i sina kotor och kunde inte hålla benen upprätta. Det löstes med att sulor klistrades under bakhovarna och så småningom kunde West Side River springa med de andra fölen.

Idag vann West Side River och Elin sjuåringarnas uppvärmningsklass på Friends Arena. Ingrid stod vid sidan av och fick njuta av sin häst och tog överlyckligt emot alla gratulationer. Intresset för hästen bland de utländska ryttarna är stort. Men Ingrid vill inte sälja, hon är så nöjd med sitt samarbete och umgänge med familjen Sjögren. Och Elin, som ridit hästen i drygt två år, är väldigt tacksam för det.

Sex av de sju sjuåringarna gick felfritt, undantaget var bara hästen med det originella namnet Hansson, som med Robin Ingvarsson på ryggen inte fann sig riktigt till rätta på arenan och rev tre hinder.

Också de internationella ryttarna red sin första klass på fredagen och Peder Fredricson gjorde som han brukar, han vann. Han red Sibon och det var VM-hästens första ”riktiga” start på många månader. Det gick fort i omhoppningen, nästan onödigt fort, men Sibon som vunnit GP:n i Stockholm tidigare, var hur glad som helst och bockade över mållinjen.

Tog en sväng mellan klasserna ut på mässområdet. Samma utbud, samma företag som brukar vara på de stora tävlingarna. Och samma köpsug hos besökarna!

 

Christel Behrmann
Namn: Christel Behrmann
Bor: Räng Sand
Har: Fem hästar, en hund och en katt
Yrke: Journalist
Bloggar om: Hästar och ridsport.