Nu kan Friends-showen börja

Äntligen på plats på Friends Arena.

Men det har varit en lång dags färd mot Solna. Klockan ringde sex i morse och det var bara att gå upp och fodra hästarna. Frukost och sedan ut i stallet igen. Mocka, fixa med hästarnas mat och sedan rida en runda. Ridningen blev en ren njutning, trots att det var snålt om tid. Nästan nio grader varmt, vindstilla(!) och då och då tittade solen fram. Jag kan lätt erkänna, att i den stunden hägrade knappast någon Stockholmsresa.

Men det fanns ingen pardon, det var bara att göra iordning hästen, lämna av hunden och bege sig till Sturup.

På Bromma blev jag hämtad av dottern och vår bruna prickhund. Hunden har sedan en månad fått flytta till Stockholm, så det var ett minst sagt kärt återseende.

Sedan till hotellet, checka in, slänga väskan på rummet, snabbfika med dottern och iväg Friends arena.

Nu ska man inte tro att det är lika lätt att ta sig fram i Stockholm som hemma i Skåne. Allt tar mycket längre tid, speciellt som man måste förbi ett gigantiskt område som heter Mall of Scandinavia, och ska vara Skandinaviens största shoppingcentrum. Men vi kom rätt så småningom, och jag blev avsläppt vid stora trappan,mitt emot fotbollförbundets stora kontor.

Sedan gällde det att hitta rätt ingång. Jag irrade runt ett tag, tills jag frågade en tjej som såg ut att veta och hon pekade på en garageinfart och sa att det var där jag skulle in. Då kom jag ihåg, det är genom de underjordiska gångarna på arenan man måste gå för att ta sig till mediacentrat, åtminstone när det är hästtävlingar på gång.

Så jag vandrade genom buskar, blomsteruppsättningar, hinder och en massa tingeltangel, allt som kommer att användas under de fyra tävlingsdagarna inne på arenan, och till slut hittade jag rätt.

Nu kan showen börja, och det gör den snart. Det blir full fart direkt, fälttävlan inomhus är kvällens huvudnummer.

Christel Behrmann
Namn: Christel Behrmann
Bor: Räng Sand
Har: Fem hästar, en hund och en katt
Yrke: Journalist
Bloggar om: Hästar och ridsport.