Suveräne Douglas

Det är väldans vad bra Douglas Lindelöw är nu.

Visserligen vann han ungdoms-EM för några år sedan, han har ridit felfritt i nationshoppningar och han vann i somras en femstjärnig Grand Prix i Polen.

Men som den 25-årige Fulltofta-bon har utvecklats är något helt otroligt. Jag såg Douglas rida några unghästar vid Flyinge Indoor i början av veckan, bara dagar innan han reste vidare till Stuttgart. Jag stod och pratade med hans mamma Agnetha om hur imponerad av jag var av Douglas tajming och hans position i sadeln. Hon sa inte emot.

Världscuptävlingen i Stuttgart är lite speciell. Den rids på en arena som är lite större än andra inomhusarenor, den har många fina anor, och de bästa ställer upp där. Så det var tuffa förutsättningar för Douglas. Inte blev det lättare när han gick banan och insåg att det här var svårt. Speciellt sista linjen med stor oxer, sedan fyra eller fem galoppsprång till en räcke-räcke-kombination.

Men Douglas höll sig cool och insåg att just en sådan linje skulle passa Casello med sin stora galopp väldigt bra. Han fick rätt, de klarade den svårighet som sedan skulle fälla många, på ett lekande lätt sätt.

När jag pratade med Douglas efter klassen var han stolt. Lite besviken att inte ha vunnit och fått en fin bil, men ändå väldigt glad över allt det beröm han fått av alla på plats. Inte minst från Ludger Beerbaum som gav honom en dunk i ryggen och sa att det var den bästa ritt han sett Douglas göra.

Många sköna världscuppoäng blev det för Douglas och en finalplats i Göteborg i påsk kommer allt närmare. Låt oss också hoppas att ägartvisten runt Casello är löst långt innan dess.

Här hemma har Flyinge Indoor avslutats med snön yrande utanför knutarna. Det spelade ingen roll, det bjöds på väldigt fina hoppning, inte bara i VW-Grand Prixen i onsdags, utan även i Grand Prixen på lördagskvällen. Kul att unga, tuffa svenskar, den här gången i form av västkustens Alexandra Eriksson, kliver fram. Hennes Liss Royal ägdes av bortgångne Henning Mankell, så vi får hoppas att det löser sig med ägandeförhållandet också här.

Nu är det laddning inför Sweden International Horse Show. Start på torsdag och då blir det nya blogginlägg varenda dag.

Christel Behrmann
Namn: Christel Behrmann
Bor: Räng Sand
Har: Fem hästar, en hund och en katt
Yrke: Journalist
Bloggar om: Hästar och ridsport.