Finbesök och dressyrkritik

Knappt har man hunnit svälja påskäggen förrän det är dags för nästa fest. Onsdagen den 8 mars kommer vår svenska världsstjärna Rolf-Göran Bengtsson till Laholm.

RGB ska besöka ortens ridhus för att visa upp ett tiotal holsteinerhingstar. RGB har ju sedan många år samarbete med det nordtyska avelsförbundet (som bland andra äger Casall Ask). Hur mycket han själv tänker rida vid uppvisningen är inte riktigt klart men han ska presentera hingstarna inför publiken och intresserade stoägare.

Påsken har för mig gått i gemenskapens tecken men på påskaftons eftermiddag ägnade jag mig åt mig själv och min elvaåriga häst. Vi åkte på dressyrtävling. Efter massor av träning under vintern var jag ganska nöjd med vår uppvisning (fast jag nog kunde ha plockat fram mer ur min häst). Däremot blev jag ledsen när jag läste kritiken. Trots hyfsade poäng (åtminstone på vissa moment) fanns inte ett enda positivt ord.

Jag har hört och läst reaktioner även från andra som gett sig in i dressyrvärlden, att det bara levereras negativ kritik. Många av oss som tävlar är amatörer och vi tävlar för vårt nöjes skull, för att testa det vi lärt oss och vår häst och för oss hade det räckt med bara någon enstaka positiv kommentar för att få den riktiga kicken att satsa vidare. Det är ju inte bara bland heltidsryttarna stjärnor föds, även från amatörleden kan det komma något stort. Och även dressyren är ju förtjänt av att ha breddsport. Om inte annat så gynnar det utbildningsviljan.

En klapp på axeln betyder så mycket.

Christel Behrmann
Namn: Christel Behrmann
Bor: Räng Sand
Har: Fem hästar, en hund och en katt
Yrke: Journalist
Bloggar om: Hästar och ridsport.