Douglas återställde ordningen

Vilken rivstart det blev på söndagen. Douglas Lindelöw snodde runt med Talina i morgonens 1,45-hoppning och fick den seger i Scandinavium han så gärna ville ha. Han hade en andraplats sedan i början av meetinget, men under tiden hade ju hans flickvän Irma Karlsson vunnit med Balahe, och någon ordning fick det ju vara.

Under prisutdelningen fick Douglas frågan från Jessica Almenäs om vad Talina tycker om att ha fått konkurrens om hans gunst av en tvåbent flickvän.

– Hon (Talina) försöker ta tillbaka sin plats genom att hoppa felfritt hela tiden, svarade Douglas.

Fyndigt, och när han sedan tackade publiken och sa att han hoppades få deras stöd i världscuphoppningen senare under dagen, då bröt jublet löst på allvar. Han är en riktig showman, den gode Douglas.

Sista dagen i Göteborg, och den viktigaste för ryttarna. I alla fall de som är ute efter världscuppoäng. Det här är ju sista kvalet inför finalen och till Las Vegas ä det många som vill åka. Det kommer att bli många fina ritter i kvalet, men någon Singular la Silla får vi inte se. Öägare Maria Gretzer och ryttare Marcus Ehning har beslutat att låta hingsten slippa eftersom den ju bara är nio år och tävlat ganska mycket på de största banorna i vinter. Vi får heller inte se Marcus på fantastiske fuxen Gaudi eftersom hästen gick morgonhoppningen.

Idag gör det inget att man är ”inlåst” på Scandinavium. Gårdagens solsken har bytts ut mot snöblandat regn, så det känns faktiskt ganska mysigt här inne.

Christel Behrmann
Namn: Christel Behrmann
Bor: Räng Sand
Har: Fem hästar, en hund och en katt
Yrke: Journalist
Bloggar om: Hästar och ridsport.